ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА 4.02.2009 Г. ДО 8,30 Ч НА 5.02.2009 Г.

 

 

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

 

РУ на МВР-Търговище

 

          На 4.02.2009 г. около 15,05 ч в община Търговище, на кръстовището на път II-74/Преслав-Търговище-Дралфа/ и път II-51/Бяла-Попово-Дралфа-Лозница/, правоспособният водач И.Т., на 50 г., от с. Козица, община Попово, управлявайки собствения си лек автомобил “ВАЗ” с търговищка регистрация по път II-74, на кръстовището с път II-51, не спазил пътен знак Б 2/”Стоп!”/ и е бил ударен от влекач “Скания” с търговищка регистрация с прикачено полуремарке – фирмена собственост, движещ се по път II-51 в посока гр. Попово – гр. Лозница, и управляван от правоспособния водач М.М., на 42 год., от гр. Попово. Вследствие на удара на място е починал водачът на лекия автомобил И.Т. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

          На 4.02.2009 г. около 22,30 ч край с. Буховци, община Търговище, по първокласен път I-4/София-Варна/ на км 246+100, в близост до ресторант “Фисека”, товарен автомобил “Мерцедес Акрос” със софийска регистрация-фирмена собственост, с прикачено към него полуремарке, управляван от правоспособния водач Ц.Т., на 39 год., от гр. Исперих, извършвал маневра – завиване в обратна посока, застанал напречно на платното за движение и в полуремаркето се е ударил движещ се правомерно по пътното платно в посока гр. Шумен лек автомобил “Рено Сценик” със софийска регистрация, управляван от правоспособния водач Ц.М., на 63 год., от гр. Шумен. Вследствие на удара на място са починали водачът на лекия автомобил и возеща се до него 51-годишна жена, също от гр. Шумен. Пътувалите в лекия автомобил са били без обезопасителни колани. По случая е  образувано досъдебно производство.

 

 

 

ЗАПОЧНАТИ БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРИЗВОДСТВА

 

РУ на МВР-Омуртаг

 

          На 4.02.2009 г. около 15,40 ч в с. Стеврек, община Антоново, 23-годишният М.К. от с. Градец, община Котел, управлявал лек автомобил “ВАЗ” с русенска регистрация, без да притежава свидетелство за управление на МПС, след като в едногодишен срок е наказван по административен ред за същото деяние с влязло в сила наказателно постановление.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.02.2009 г.                       РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

гр. Търговище                                                                       /А. Кръстева/