ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА 22.02.2009 Г. ДО 8,30 Ч НА 23.02.2009 Г.

 

 

КРИМИНАЛНИЯ ДЕЯНИЯ

КРАЖБА

 

РУ на МВР-Търговище

 

          За времето от 21 ч на 21.02.2009 г. до 6,35 ч на 22.02.2009 г. в кв. “Запад” на гр. Търговище неизвестен извършител чрез счупване на стъкло на входна врата е проникнал в магазин за хранителни стоки, откъдето извършил кражба на 20 стека различни видове цигари, хранителни продукти, около 15 ваучера за мобилни оператори и купони за хляб. По случая се работи в РУ на МВР-Търговище.

 

 

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНО ПРОИЗШЕСТВИЕ

 

РУ на МВР-Омуртаг

 

          На 22.02.2009 г. около 15,40 ч на първокласен път I-4/София-Варна/, на км 207+960 – в близост до разклона за с. Беломорци, община Омуртаг, при движение с несъобразена с пътните условия скорост правоспособният водач Д.С., на 40 г., от с. Долни Чифлик, област Варна, управлявайки лек автомобил “Опел Агула” с великотърновска регистрция в посока Варна-София, е изгубил контрол над автомобила, който е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил в движещ се насреща лек автомобил “Нисан Примера” с варненска регистрация, управляван от правоспособния водач Н.К., на 33 год., от гр. Варна.

В резултат на пътно-транспортното проишествие са пострадали водачът на лекия автомобил “Опел”, който е с фрактура на гръдния кош, и возещите се в същия автомобил: 32-годишна жена, която също е с  фрактура на гръдния кош, и двама 17-годишни младежи/от гр. Златица и с. Долни Чифлик/ - съответно с натъртване на гърба и с контузни рани. Всички са настанени за МБАЛ-Търговище за наблюдение, като Д.С. и возилата се в управлявания от него лек автомобил жена са с опасност за живота. В 21 ч тя е починала.

По случая е  образувано досъдебно производство.

 

 

 

ЗАПОЧНАТИ БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

 

РУ на МВР-Попово

 

          На 22.09.2009 г. в 22,50 ч на бул. “България” в  гр. Попово е бил спрян за проверка лек автомобил “Фиат Панда” с търговищка регистрация, управляван от Д.Д., на 40 год., от гр. Попово. При извършената проверка по надлежния ред – с техническо средство алкотест “Дрегер” е установено, че същият е управлявал МПС след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в кръвта му 1,25 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест “Дрегер”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23.02.2009 г.                     РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/