ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА 13.03.2009 Г. ДО 8,30 Ч НА 14.03.2009 Г.

 

 

КРИМИНАЛНИ ДЕЯНИЯ

 

КРАЖБА

 

РУ на МВР-Търговище

 

          На 13.03.2009 г. в 22,22 ч в гр. Търговище неизвестен извършител чрез използване на твърд предмет е отворил входна врата от алуминиева дограма на агроаптека, намираща се в района на кооперативния пазар, и извършил кражба на чекмедже от касов апарат със сумата от 1044 лв. Обектът се охранява със СОД при ОД на МВР-Търговище. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

 

ЗАПОЧНАТИ БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

 

 

РУ на МВР-Попово

 

          На 14.03.2009 г. в гр. Попово, на кръстовището на улиците “Драва” и “България”, правоспособният водач Д.Д., на 19 год., от гр. Попово, управлявайки лек автомобил “BMW” с търговищка регистрация,  е изгубил контрол над автомобила и е блъснал паркиран автомобил “Опел Астра” с търговищка регистрация, като по този начин е предизвикал пътно-транспортно произшествие с материални щети. При извършената от контролните органи проверка по надлежния ред – с техническо средство алкотест “Дрегер”, е установено, че водачът е управлявал автомобила след употреба на алкохол,  с концентрация на алкохол в кръвта му 2,19 промила. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ на МВР-Попово на основание чл. 63, ал.1, т.1 от Закона за МВР.

 

 

РУ на МВР-Търговище

 

          На 14.03.2009 г. около 3,45 ч в гр. Търговище, на кръстовището на улиците “Ст. Караджа” и “Кюстенджа”, правоспособният водач А.А., на 36 год., от гр. Търговище, управлявал лек автомобил “Опел Вектра” с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в кръвта му 1,94 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест “Дрегер”. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Същият е задържан в РУ на МВР-Търговище на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14.03.2009 г.                     РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/