ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

ЗА  ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА 27.03.2009 Г. ДО 8,30 Ч НА 28.03.2009 Г.

 

 

 

КРИМИНАЛНИ ДЕЯНИЯ

 

ГРАБЕЖ

 

РУ на МВР-Омуртаг

 

         На 26.03.2009 г. около 22,30 ч в гр. Омуртаг неизвестен извършител е  проникнал през незаключена врата в дома на 88-годишен мъж и след като употребил сила и заплаха, му е отнел сумата от 165 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

КРАЖБА

 

РУ на МВР-Търговище

 

         За времето от 19 ч на 26.03.2009 г. до 7 ч на 27.03.2009 г. в с. Пайдушко, община Търговище, неизвестен извършител чрез срязване на халка на катинар и взлом на метална врата е проникнал в магазин-кооперативна собственост, и извършил кражба на около 80 кутии цигари от различни марки, 10 бутилки уиски по 200 мл и сумата от 50 лв. на монети. По случая е  образувано досъдебно производство.

 

 

 

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНО ПРОИЗШЕСТВИЕ

 

РУ на МВР-Търговище

 

         На 27.02.2009 г. около 19,20 ч в община Търговище, на път II-74, км 39+300, между селата Подгорица и Дралфа, правоспособният водач А.А., на 23 год., от с. Маково, община Търговище, управлявайки лек автомобил „Ланчия Дедра” с търговищка регистрация с несъобразена с пътните условия скорост, изгубва контрол над управлениeто на автомобила, който се преобръща извън пътното платно и пада на железопътната линия. В резултат на това водачът е откаран с тежки травми в МБАЛ-Търговище, където по-късно е починал. Возещите се в автомобила мъж на 28 год. от с. Маково и 21-годишен мъж от с. Кръшно, община Търговище, са настанени в МБАЛ-Търговище с контузни рани за лечение и наблюдение, без опасност за живота  им. На водача е взета кръвна проба за химическо изследване.

         Непосредствено след падането на релсите тримата успяват да излязат от автомобила, но минути след това той е блъснат от бързия влак Варна-Плевен. Вследствие на това са нанесени материални щети на локомотива. На машиниста е взета проба за евентуално наличие на алкохол в кръвта му, която е отрицателна. По  случая е  образувано досъдебно производство.

 

 

 

ЗАПОЧНАТИ БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

 

РУ на МВР-Попово

 

         На 27.03.2009 г. в гр. Попово на ул. „Цар Освободител” в дома на 60-годишния С.К. чрез използване на гумиран проводник, сам или чрез другиго е осъществил неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа, собственост на „Е.ОН България- Мрежи” АД, район Попово, с което е създал условия за непълно отчитане на потребената ел. енергия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28.03.2009 г.                            РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                             /А. Кръстева/