ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА 13.04.2009 Г. ДО 8,30 Ч НА 14.04.2009 Г.

 

 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

КРАЖБА

 

РУ на МВР-Търговище

 

          На 13.04.2009 г. в РУ на МВР-Търговише са доведени двама мъже от гр. Търговище – 36-годишният Т.Х. и 28-годишният Б.Б., за които е установено, че са извършители на кражба на две сита и винкели от трошачно-ситова инсталация, намираща се в асфалтова база-с. Лиляк, собственост на търговищка фирма. Стойността на откраднатите вещи е около 400 лв.

 

 

КРИМИНАЛНИ ДЕЯНИЯ

 

КРАЖБА

 

          За времето от 11 ч до 17 ч на 13.04.2009 г. в гр. Търговище неизвестен извършител е извършил кражба на мотопед “Симсон” с търговищка регистрация, собственост на мъж от града. Мотопедът е бил паркиран на ул. “Цар Симеон”.

 

 

СЪОБЩЕНИЕ

 

ПОЖАР

 

РУ на МВР-Попово

 

          На 13.04.2009 г. около 02,45 ч в гр. Попово е възникнал пожар в открита гаражна клетка в имота на 54-годишен мъж от града. В резултат е изгорял напълно лек автомобил “Мерцедес” с търговищка регистрация, собственост на друг мъж от гр. Попово, и предната част на лек автомобил “Форд Мондео” с търговищка регистрация, собственост на жена от същия град. Изгорели са и 5 моторни триона и един компресор. При извършените огледи на местопроизшествието са били намерени и иззети 4 нестандартни подсилени предпазители и стопилки от проводници. Причините за възникване на пожара са в  процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

ЗАПОЧНАТИ БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

 

РУ на МВР-Омуртаг

 

          На 11.04.2009 г. около 22,15 ч по ул. “Драгоман” в  гр. Омуртаг неправоспособният водач И.Х., на 19 год., от гр. Омуртаг, управлявал лек автомобил “Пежо-106” с великотърновска регистрация, без да притежава свидетелство за управление на МПС, като за същото деяние е наказван по административен ред в едногодишен срок с влязло в сила наказателно постановление. По случая е образувано незабавно производство.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14.04.2009 г.                     РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/