ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА 14.05.2009 Г. ДО 8,30 Ч НА 15.05.2009 Г.

 

 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

РУ на МВР-Омуртаг

 

          За времето от 25.04.2009 г. до 14.05.2009 г. в отдели 310 и 311 на Държавно горско стопанство-Омуртаг, в местността “Усойката”, намиращи се в землището на с. Тъпчилещово, община Омуртаг, неизвестен извършител е извършил незаконна сеч на 20 плътни куб м дървесина. След проведените оперативно-издирватели мероприятия са разкрити извършителите на незаконната сеч – 53-годишният С.Д. и 22-годишният Ю.И., и двамата от с. Тъпчилещово. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

          РУ на МВР-Търговище

 

          На 14.05.2009 г. около 8,30 ч в с. Търновца, община Търговище, 31-годишният Ф.И. от с. Долна Кабда, община Попово, без редовно писмено позволително и контролна горска марка е транспортирал незаконно добит от другиго дървен материал от горския фонд, извозвайки 10 куб м дърва от местността “Усойката” в землището на с. Тъпчилещово, община Омуртаг. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

 

РУ на МВ-Омуртаг

 

          На 14.05.2009 г. около 22 ч в с. Илийно, община Омуртаг, неправоспособният водач С.М., на 38 год., от с. Илийно, управлявайки лек автомобил “ВАЗ-2107”, е изгубил контрол над автомобила и се е блъснал в електрически бетонен стълб отляво по посока на движението. В резултат на удара е пострадал водачът, който е получил фрактури на две ребра и наранявания в областта на главата. Той е настанен за лечение в ОАРИЛ на МБАЛ-Търговище. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

РУ на МВР-Търговище

 

          На 14.05.2009 г.в 19,55 ч на бул. “А. Стамболийски” в гр. Търговище правоспособният водач Б.Б., на 41 год., от гр. Търговище, управлявайки лек автомобил “Мерцедес” с търговищка регистрация, е навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал в движещия се по път с предимство лек автомобил “Мерцедес” с варненска регистрация, управляван от правоспособния водач С.Ж. от с. Игнатиево, община Аксаково. Вследствие на удара С.Ж. е приет за наблюдение в МБАЛ-Търговище без опасност за живота. На лекия автомобил “Мерцедес” с варненска регистрация са нанесени значителни материални щети. И двамата водачи са използвали предпазни колани. Взети са  им  проби за алкохол по надлежния ред – с техническо средство алкотест “Дрегер”, които са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15.05.2009 г.                     РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/