ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА 15.05.2009 Г. ДО 8,30 Ч НА 16.05.2009 Г.

 

 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

КРАЖБИ

 

РУ на МВР-Търговище

 

          На 15.05.2009 г. около 03,30 ч непосредствено след извършване на кражба на мобилен телефон и часовник от лек автомобил “BMW” с търговищка регистрация, паркиран на ул. “Паисий” в гр. Търговище, е задържан 18-годишният Ф.Н. от гр. Търговище. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че същият е извършител и на следните престъпления:

·        Кражба на CD плейър от лек автомобил “Фиат Браво” с търговищка регистрация, паркиран на ул. “Столетов” в гр. Търговище

·        Увреждане на странично ветроупорно стъкло и опит за кражба на CD от лек автомобил “Форд Мондео” с търговищка регистрация, паркиран на ул. “Куманово” в гр. Търговище

·        Увреждане на дясно ветроупорно стъкло на лек автомобил “ВАЗ” с  търговищка регистрация, паркиран на ул. “Л. Каравелов” в гр. Търговище, като след това е направил опит за противозаконно отнемане на автомобила

·        Увреждане на ветроупорно стъкло на товарен автомобил “Фолксваген” със смолянска регистрация-фирмена собственост

·        Увреждане на странично стъкло и опит за кражба на CD от лек автомобил “BMW” с търговищка регистрация, паркиран на ул. “Паисий”.

 

Ф.Н. е задържан в РУ на МВР-Търговище на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

СЪОБЩЕНИЯ

 

РУ на МВР-Омуртаг

 

На 15.05.2009 г. около 02,00 ч на улица в гр. Омуртаг неизвестен извършител е нанесъл побой на 26-годишен мъж от града, който в резултат е настанен в хирургично отделение при МБАЛ-Омуртаг за наблюдение с черепно-мозъчна травма и охлузни рани, без опасност за живота. По случая  е образувано досъдебно производство.

 

 

ЗАПОЧНАТИ БЪРЗИ ПРОИЗВОДСТВА

 

РУ на МВР-Търговище

 

На 15.05.2009 г. около 21,48 ч по ул. “Паисий” в гр. Търговище правоспособният водач А.Д., на 23 год., от гр. Търговище, управлявал лек автомобил “Пежо” с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в кръвта си 1,56 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест “Дрегер”. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. А.Д. е задържан в РУ на МВР-Търговище на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

 

На 15.05.2009 г. около 23,55 ч по ул. “Опълченска’ в гр. Търговище правоспособният водач Н.С., на 43 год., от гр. Търговище, управлявал лек автомобил “Рено” с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в кръвта му 1,40 промила, установено по надлежния ред – с  техническо средство алкотест “Дрегер”. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване. Н.С. е задържан в РУ на МВР-Търговище на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

 

 

РУ на МВР-Попово

 

На 15.05.2009 г. около 23,20 ч при извършена полицейска проверка на ул. “Дряновска” в гр. Попово е установено, че 39-годишният водач С.Н. от същия град управлявал лек автомобил “Фолксаген Голф” с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в кръвта му 1,79 промила, установено по надлежния ред – с  техническо средство алкотест “Дрегер”. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. С.Н. е задържан в РУ на МВР-Попово на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16.05.2009 г.                     РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/