ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА 4.06.2009 Г. ДО 8,30 Ч НА 5.06.2009 Г.

 

 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

ЗЛОУМИШЛЕНИ АНОНИМНИ ТЕЛЕФОННИ ОБАЖДАНИЯ

 

РУ на МВР-Търговище

 

          На 4.06.2009 г. в 15,11 ч в РУ на МВР-Търговище е получен анонимен сигнал за поставено взривно устройство в района на Автогара-Търговище. След проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е криминално проявеният Д.А., на 28 год., от гр. Търговище. За него е установено още, че е извършител на същото деяние и на 21.05.2009 г. /В 14.33 ч.  на тази дата в ОДЧ при РУ МВР – Търговище, на тел. 166 е получено анонимно телефонно обаждане за поставено самоделно взривно устройство в района на Автогара Търговище. След извършеното претърсване на сградата и района такова устройство не е открито и работния процес е бил възстановен/. Д.А. е задържан в РУ на МВР-Търговище на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

 

 

КРАЖБА

 

РУ на МВР-Попово

 

 

          На 4.06.2009 г. след проведени в РУ на МВР-Попово оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на кражба на мобилен телефон от дома на 34-годишна жена от с. Глогинка, община Попово, извършена през м. май т.г. Извършител на деянието е 17-годишен непълнолетен младеж от същото село.

 

КРИМИНАЛНИ ДЕЯНИЯ

 

ПАЛЕЖ

 

РУ на МВР-Търговище

 

          На 4.06.2009 г. в 5,20 ч в РУ на МВР-Търговище е получен сигнал от РУ “ПБС”-Търговище за възникнал пожар в къща в гр. Търговище. При извършения оглед е установено, че е направен опит за палеж, в резултат на което са обгорели две врати и един прозоерц. Пожарът е погасен от един автомобил на РУ “ПБС”. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

ДРУГИ

 

РУ на МВР-Омуртаг

 

За времето от 2.06.2009 г. до 4.06.2009 г. от местността “Дара Авул” в землището на с. Великовци, община Антоново, неизвестен извършител е отсякъл и извозил с товарен автомобил “Ивеко” със софийска регистрация с прикачено към него полуремарке 42 куб м дървесина. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

 

РУ на МВР-Омуртаг

 

На 4.06.2009 г. около 19 ч на първокласен път I-4/София-Варна/, км 197+900, посока София-Варна, в близост до пътен възел за с. Камбурово, община Омуртаг, турският гражданин Х.Р. при управление на личния си автомобил “BMW”, при неправилно изпреварване, сее блъснал в задна лява част на товарен автомобил “Шкода Мадара” с търговищка регистрация, и се е преобърнал вдясно от пътното платно. Водачът е настанен в хирургическото отделение на МБАЛ-Търговище със счупена ключица на лява ръка за наблюдение, без опасност за живота му. На автомобила са причинени значителни материални щети. По случая е образувано досъдебно производство.

 

РУ на МВР-Търговище

 

На 4.06.2009 г. около 19,20 ч в гр. Търговище, на кръстовището между улиците “Кюстенджа” и “Паисий”, правоспособният водач С.Д., на 26 год., от гр. Търговище, управлявайки лек автомобил “Рено” с  търговищка регистрация, не е спрял на знак В-2/”СТОП”/и се е ударил в бетонна стена. В резултат същият е настанен в МБАЛ-Търговище за наблюдение с контузни рани, без опасност за живота му.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.06.2009 г.                       РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/