ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА 3.07.2009 Г. ДО 8,30 Ч НА 4.07.2009 Г.

 

 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

РУ на МВР-Омуртаг

 

          На 3.07.2009 г. около 18,30 ч в гр. Омуртаг при полицейска проверка е установено, че 52-годишният Т.Т. от същия град е транспортирал без експедиционна горска марка и превозен билет 3 пространствени куб м дърва за огрев с товарен автомобил “ЖУК-03” с търговищка регистрация – фирмена собственост. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

 

РУ на МВР-Търговище

 

          На 3.07.2009 г. около 12,25 ч в гр. Търговище на кръстовището на ул. “Палаузов” и ул. “Трапезица” е възникнало пътно-транспортно произшествие. Водачът на лек автомобил “Рено Канго” с благоевградска регистрация К.Д., на 21 г., от гр. Шумен, не е спазил пътен знак Б-2/”СТОП”/, отнел е предимството и е блъснал лек автомобил “Фиат Пунто” с търговищка регистрация, управляван от Р.Р., на 23 год., от гр. Търговище. В резултат на пътния инцидент е пострадал возещ се в лекия автомобил “Фиат” 78-годишен мъж от гр. Търговище, който е настанен в МБАЛ-Търговище с едно счупено ребро и контузни рани по главата. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

ЗАПОЧНАТИ БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

 

РУ на МВР-Омуртаг

 

          На 3.07.2009 г. около 11,60 ч по ул. “Тузлушки герой” в гр. Антоново 39-годишният С.Х. от с. Моравица, община Антоново, управлявал лек автомобил “Сеат Толедо” с търговищка регистрация, без да притежава свидетелство за управление на МПС, като за същото деяние е наказван в едногодишен срок по административен ред с влязло в сила наказателно постановление.

 

РУ на МВР-Търговище

 

          На 3.07.2009 г. около 7,55 ч в гр. Търговище по първокласен път I-4/София-Варна/ правоспособният водач Р.М., на 30 год., от с. Игнатиево, обл. Варна, управлявал влекач марка “Волво” с варненска регистрация и прикачено към него полуремарке след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в кръвта му 1,32 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест “Дрегер”. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Р.М. е задържан в РУ на МВР-Търговище на основание чл. 63, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.07.2009 г.                       РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/