ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА 4.07.2009 Г. ДО 8,30 Ч НА 5.07.2009 Г.

 

 

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

 

РУ на МВР-Търговище

 

          На 4.07.2009 г. около 16 ч на второкласен път II-48, на прав участък от пътя в близост до бензиностанция “Кастрол” , правоспособният водач А.А., на 20 год., от с. Съединение, община Търговище, при управление на лек автомобил “Хонда Сивик” с търговищка регистрация е допуснал пътно-транспортно произшествие, като се е блъснал челно в товарен автомобил “Мерцедес-Актрус” с бургаска регистрация с прикачена цистерна-фирмена собственост, управляван от 27-годишния Д.Д. от гр. Айтос. В резултат е пострадал возещ се в лекия автомобил 24-годишен мъж от с. Съединение, община Търговище, който е приет в МБАЛ-Търговище за наблюдение, без опасност за живота. На двата автомобила са нанесени значителни материални щети. На двамата  водачи са взети кръвни проби за химическо изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

ЗАПОЧНАТИ БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

 

РУ на МВР-Търговище

 

          На 4.07.2009 г. около 03,50 ч в централната част на гр. Търговище пред заведение, след възникнал скандал и побой, 21-годишният М.М. от с. Величка, община Омуртаг, е нанесъл леки телесни повреди на двама служители на РУ на МВР-Търговище при изпълнение на служебните им задължения. М.М. е задържан в РУ на МВР-Търговище на основание чл. 63, ал.1, т. 2 от Закона за МВР. Впоследствие мярката му е удължена до 72 часа с постановление на прокурор.

 

 

РУ на МВР-Попово

 

          На 4.07.2009 г. около 23,30 ч по пътя от с. Звезда за с. Светлен, община Попово, е бил спрян за проверка от контролните органи неправоспособният водач Д.С., на 35 год., от гр. Попово. Установено по надлежния ред  - с техническо средство алкотест “Дрегер” е, че същият е управлявал лек автомобил “ВАЗ” с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в кръвта му 1,70 промила. Д.С. е отказал кръвна проба за химическо изследване.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.07.2009 г.                       РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/