ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА 17.07.2009 Г. ДО 8,30 Ч НА 18.07.2009 Г.

 

 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

РУ на МВР-Търговище

 

          На 17.07.2009 г. около 19 ч в с. Дралфа, община Търговище, след употреба на алкохол е възникнал скалдал между лицата Й.К., на 37 год., и И.А., на 67 год., и двамата от същото село, вследствие на който двамата се сбили и си нанесли взаимно удари с коса и с лопата, от които Й.К. е получил порезна рана на главата, а И.А. – разкъсно-контузна рана на главата. Двамата са приети за лечение и наблюдение в МБАЛ-Търговище без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

КРИМИНАЛНИ ДЕЯНИЯ

 

КРАЖБА

 

РУ на МВР-Търговище

 

          На 17.07.2009 г. за времето от 13 до 17,30 ч край гр. Търговище, в местността “Коджакус” в близост до хижа “Младост”, неизвестен извършител чрез срязване на кабел и демонтаж от кула е извършил кражба на съоръжение-фирмена собственост, с което е прекъснатио интернет-захранване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

КРИМИНАЛНИ ДЕЯНИЯ

 

КРАЖБИ

 

РУ на МВР-Търговище

 

          На 17.7.2009 г. за времето от 7,40 до 17,30 ч в гр. Търговище неизвестен извършител чрез подбран или подправен ключ е проникнал в лек автомобил “Нисан” с русенска регистрация, паркиран на паркинг в кв. “Запад” в града, и извършил кражба на DVD-плейър, усилвател, акумулатор и куфар с шлосерски инструменти. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНО ПРОИЗШЕСТВИЕ

 

РУ на МВР-Търговище

 

          На 17.07.2009 г. около 10,40 ч на третокласен път между селата Лиляк и Пайдушко в община Търговище товарен автомобил “Щайер”, управляван от правоспособния водач К.Д., на 50 год., от с. Игнатиево, община Аксаково, навлязъл в лентата за насрещно движение при наличие на единична непрекъсната осева линия и ограничена видимост, вследствие на което е допуснал пътно-транспортно произшествие, като е блъснал насрещно движещия се лек автомобил “BMW” с търговищка регистрация, управляван от правоспособния водач С.С. от с. Пайдушко, община Търговище, на 26 год. В резултат на удара С.С. е приет за лечение в МБАЛ-Търговище с фрактури на ляво бедро и подбедрица, без опасност за живота му. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

СЪОБЩЕНИЯ

 

РУ на МВР-Търговище

 

          На 17.07.2009 г. около 4,30 ч на улица в централната част на гр. Търговище е намерен трупа на 20-годишна жена от града. От извършения оглед видими следи от насилие не са констатирани. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

18.07.2009 г.                     РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                       /А. Кръстева/