ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА 31.07.2009 Г. ДО 8,30 Ч НА 1.08.2009 Г.

 

 

КРИМИНАЛНИ ДЕЯНИЯ

 

ДОМОВА КРАЖБА

 

РУ на МВР-Попово

 

          За времето от 19 ч на 29.07.2009 г. до 8 ч на 31.07.2009 г. в гр. Опака неизвестен извършител е проникнал през незатворен  прозорец в необитаем дом – собственост на жена от гр. Добрич, и извършил кражба на моторен трион “Щил”.

 

 

 

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНО ПРОИЗШЕСТВИЕ

 

РУ на МВР-Търговище

 

          На 31.7.2009 г. около 22,45 ч на първокласен път I-4/София-Варна/, км 218+300, в близост до кантон на Областно пътно управление – Търговище, при движение с несъобразена с релефа на пътя и пътните условия скорост/мокра пътна настилка/ правоспособният водач М.М., на 31 год., от гр. Плевен, управлявайки лек автомобил “Мазда 323” с плевенска регистрация при десен завой е изгубил контрол над управлението на автомобила, който е навлязъл в насрещното платно и се е блъснал челно в движещия се правомерно в посока гр. София товарен автомобил “Рено Премиум” с варненска регистрация, управляван от правоспособния водач Б.С., на 51 год., от гр. Варна. В резултат са пострадали водачът на лекия автомобил и возещите се с него две жени от гр. София – В.К., на 28 год., и Ж. Г., на 52 год. Пострадалите са откарани в МБАЛ-Търговище, където впоследствие Ж.Г. е починала.

В.К. е настанена в “ОАРИЛ” с фрактура на двете бедра и наранявания в областта на главата, с опасност за живота. Водачът М.М. е с наранявания в областта на главата – без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

01.08.2009 г.                    РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                     /А. Кръстева/