ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА 2.08.2009 Г. ДО 8,30 Ч НА 3.08.2009 Г.

 

 

СЪОБЩЕНИЯ

РУ на МВР-Омуртаг

 

          На 2.08.2009 г. около 22,40 ч в с. Врани кон, община Омуртаг, в бившия кравекомплекс на селото, е възникнал пожар в стопанска постройка – собственост на 47-годишен мъж от същото село. Вследствие на пожара са изгорели около 13 000 бали сено, 20 крави, 7 теленца, 4 доилни апарата и млекопреработвателен пункт. Причините за възникването му са в процес на изясняване. Пожарът е погасен от 2 автомобила на РС “ПБС”-Омуртаг и един автомобил от гр. Върбица, обл. Шумен. Сигналът за пожара е получен в РУ на МВР-Омуртаг в 23,40 ч. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

 

РУ на МВР-Търговище

 

          На 2.08.2009 г. около 21,10 ч край гр. Търговище, на първокласен път I-4/околовръстния път/, на км 227+900 – на разклона за гр. Търговище, правоспособният водач С.В., на 66 год., от гр. Търговище, управлявал собствения си лек автомобил “Сеат Толедо” с търговищка регистрация и, движейки се с несъобразена скорост, е ударил домашно животно – кон, пресичащ пътното платно. Вследствие на удара водачът е изгубил контрол над управлението на автомобила, който е преминал през разделителните тревни площи и се е ударил в крайпътен скат. Водачът С.В. е настанен в МБАЛ-Търговище с хематом на главата и опасност за живота му. Домашното животно е било без водач. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.08.2009 г.                       РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/