ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА 15.08.2009 Г. ДО 8,30 Ч НА 16.08.2009 Г.

 

 

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНО ПРОИЗШЕСТВИЕ

 

РУ на МВР-Омуртаг

 

 

          На 15.08.2009 г. около 01,05 ч на второкласния път II-48/Котел-Омуртаг, община Омуртаг, км 4+850 в посока гр. Котел – на около 2 км от гр. Омуртаг в близост до разклона за местността “Кайника”  правоспособният водач на движещ се в посока Котел лек автомобил “Роувър” с търговищка регистрация е изгубил контрол над управлението над автомобила, който е навлязъл е в лентата за насрещно движение и се е блъснал с дясната си част в правомерно движещ се в насрещната лента товарен автомобил “ДАФ” с турска регистрация, управляван от правоспособния водач Н.О. от гр. Истанбул, гражданин на Република Турция. В резултат на удара на място са загинали водачът на лекия автомобил и спътницата му. Лекият автомобил е бил управляван от 43-годишния Д.А. от гр. Омуртаг, в колата е пътувала и 39-годишната му съпруга Е.А.

Причините за възникване на тежкото произшествие са в процес на изясняване. Труповете са транспортирани в МБАЛ-Търговище за аутопсия. На водачите са взети кръвни проби за химическо изследване.  По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

16.08.2009 г.                     РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/