ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА 17.09.2009 Г. ДО 8,30 Ч НА 18.09.2009 Г.

 

 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

КРАЖБИ

 

РУ на МВР-Търговище

 

          На 17.09.2009 г. в РУ на МВР-Омуртаг са установени извършители на кражби в различно съучастие от магазини в  гр. Омуртаг и прилежащи села. Това са: С. Ч., на 37 год., от с. Хаджиите, обл. Бургас; Ш.Х., на 36 год., от с. Божурка, община Търговище; и Н.Б., на 30 год., от гр. Търговище, които са извършители на следните кражби, извършени за времето от 24.03.2009 г. до 29.05.2009 г.:

·        кражба на хранителни продукти и шоколадови изделия от хранителен магазин в с. Беломорци, община Омуртаг

·        кражба на цигари, хранителни продукти и бира от хранителен магазин в с. Презвитер Козма, общ. Омуртаг

·        кражба на цигари, ваучери за GSM и пари от хранителен магазин в гр. Омуртаг

·        кражба на цигари, ваучери за GSM и алкохол от магазин в гр. Омуртаг

 

На 17.09.2009 г. в РУ на МВР-Търговище са установени извършителите на взломни кражби в различно съучастие в гр. Търговище и прилежащи села. Това са горепосочените три лица, които за времето от 27.03.2009 г. до 28.08.2009 г. са извършили следните кражби:

·        след проникване в хранителен магазин чрез срязване халка на катинар в с. Пайдушко, община Търговище, е извършена кражба на около 80 кутии цигари и на около 50 лв. на монети

·        чрез взлом на катинар на гише е проникнато в магазин в с. Пайдушко, община Трговище, откъдето е извършена кражба на касов апарат, 3 стека цигари и около 50 вафли

·        чрез взлом на заключващо устройство на прозорец е проникнато в магазин в с. Цветница, община Търговище, и е извършена кражба на 800 лв. и хранителни стоки

·        чрез срязване на метална реештка на прозорец е проникнато в хранителен магазин в гр. Търговище, откъдето е извършена кражба на 30 стека цигари, около 20 лв. на монети и мобилен телефон

·        чрез взлом на врата е проникнато в закусвалня в гр. Търговище и е извършена кражба на около 10 стека цигари.

 

 

РУ на МВР-Омуртаг

 

          На 17.09.2009 г. в  гр. е установено, че в избено помещение в гр. Омуртаг 29-годишна жена от същия град съхранява незаконно добити 8 куб м дърва за огрев. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

 

ЗАПОЧНАТИ БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

 

РУ на МВР-Омуртаг

 

          На 16.09.2009 г. около 17,45 ч в с. Моравица, община Антоново, 41-годишният С.Х. от с. Асеново, общ. В. Търново, управлявал лек автомобил “Форд Сиера” с великотърновска регистрация, без да притежава свидетелство за управление на МПС, като за същото нарушение е наказван в едногодишен срок по административен ред с влязло в сила наказателно постановление.

 

РУ на МВР-Попово

 

          На 17.09.2009 г. около 11,25 ч в гр. Попово, на изхода за гр. Търговище, 27-годишният М. А. от с. Светлен, община Попово, управлявал лек автомобил “BMW” с русенска регистрация, без да притежава свидетелство за управление на МПС, като за същото нарушение е наказван в едногодишен срок с влязло в сила наказателно постановление. Същият е задържан в РУ на МВР-Попово на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано незабавно производство.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18.09.2009 г.                     РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/