ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  4.11.2009 Г. ДО 8,30 Ч НА

5.11.2009 Г.

 

 

КРИМИНАЛНИ ДЕЯНИЯ

 

РУ на МВР-Попово

 

          На 4.11.2009 г. около 00,05 ч в кв. “Невски” на гр. Попово е възникнал пожар в дома на 56-годишен мъж, в резултат на което е изгоряла около 50 кв м покривна конструкция. Причините за пожара са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

РУ на МВР-Омуртаг

 

          На 4.11.2009 г. около 16 ч в с. Илийно, община Омуртаг, при провеждане на специализирана полицейска операция е извършена проверка на лек автомобил “Опел Вектра” с ловешка регистрация, при която е установено, че водачът на автомобила – С.А., на 19 год., от с. Илийно, община Омуртаг, е представил пред проверяващите служители неистинско свидетелство за управление на МПС. По случая се извършва проверка в РУ на МВР-Омуртаг.

 

 

ЗАПОЧНАТО БЪРЗО ПОЛИЦЕЙСКО ПРОИЗВОДСТВО

 

РУ на МВР-Попово

 

          На 4.11.2009 г. около 23 ч в с. Гърчиново, община Опака, правоспособният водач И.Ю., на 50 год., от същото село,  е управлявал лек автомобил “Форд Орион” в посока с. Люблен, община Опака, след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в кръвта му 1,56 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест “Дрегер”. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Същият е задържан в РУ на МВР-Попово на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.11.2009 г.                       РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/