ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  28.11.2009 Г. ДО 8,30 Ч НА

29.11.2009 Г.

 

 

КРИМИНАЛНИ ДЕЯНИЯ

 

РУ на МВР-Търговище

 

На 28.11.2009 г. около 15,30 ч в местността “Крумово кале” в близост до разкопките на средновековния град “Мисионис”, община Търговище, е намерена отстреляна с огнестрелно оръжие от неизвестен извършител кошута с тегло около 120 кг. По случая е образувано досъдебно производство. Иззети са ловните оръжия и разрешителните за носенето и употребата им на всички участвали в ловния излет на този ден членове на съответната ловна дружинка.

 

 

СЪОБЩЕНИЯ

 

РУ на МВР-Попово

 

          На 28.11.2009 г. около 23 ч в централната част на с. Ковачевец, община Попово, е възникнал скандал, който е прераснал в сбиване, между 35-годишния М.П. от същото село и 38-годишния Д. И. от с. Посабина, община Попово. В резултат М.П. е настанен в МБАЛ-Попово със съмнения за причинена средна телесна повреда, без опасност за живота му. Д. И. е задържан в РУ на МВР-Попово на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНО ПРОИЗШЕСТВИЕ

 

РУ на МВР-Попово

 

          На 28.11.2009 г. около 12,50 ч на бул. “България” в гр. Попово  - в участъка на Т-образно кръстовище с ул. “Керамик”, правоспособният  водач Д.Д., на 35, от с. Лом Черковна, община Борово, при управление на лек автомобил “Фиат Типо” с русенска регистрация е допуснал пътно-транспортно произшествие, като е блъснал изскочило внезапно на пътното платно 4-годишно момченце от същия град. В резултат детето е настанено в МБАЛ-Попово с фрактура на лява ключица и съмнение за комоцио, без опасност за живота му. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29.11.2009 г.                     РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/