ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  29.12.2009 Г. ДО 8,30 Ч НА

30.12.2009 Г.

 

 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

РУ на МВР-Търговище

 

          На 29.12.2009 г. в гр. Търговище в таванско помещение на жилищен блок е възникнал пожар. В резултат са изгорели около 400 кв м покривна конструкция, стари мебели и покъщнина. В хода на разследването е установено, че пожарът е причинен от небрежност при боравене с открит огън от страна на 57-годишния К.Н. от с. Стража, община Търговище. Пожарът е погасен от два автомобила на РУ “ПБС”-Търговище. К.Н. е задържан в РУ на МВР-Търговище на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

 

РУ на МВР-Омуртаг

 

          На 29.12.2009 г. около 18 ч на първокласен път I-4/София-Варна/ - на км 181+542, в посока Варна, в близост до разклона за кв. “Еревиш”, правоспособната водачка Е.С., на 20 год., от гр. София, при управление на лек автомобил “BMW” със софийска регистрация не се е съобразила с интензивността на движение и с намалената видимост и, преприемайки маневра изпреварване, се е блъснала в товарен автомобил “Фоксваген” с великотърновска регистрация, управляван от правоспособния водач П.К., на 46 год., от гр. Г. Оряховица. В резултат на удара лекият автомобил “BMW” е ударил и движещия се в лявата лента за движение лек автомобил “Рено Канго” с плевенска регистрация, собственост и управляван от правоспособния водач Р.Д. от гр. Червен бряг. В резултат на пътно-транспортното произшествие на автомобилите са причинени значителни материални щети. Водачите са изпробвани по надлежния ред – с техническо средство алкотест “Дрегер”, като пробите са отрицателни. Взети са им и кръвни проби за химическо изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

СЪОБЩЕНИЕ

 

 

 

 

На 29.12.2009 г. около 16,10 ч на главен път I-4/София-Варна/, на изхода от кв. “Запад” в гр. Търговище, по време на изпълнение на служебните си задължения е задържан 41-годишният Д.К., младши автоконтрольор в група “Пътен контрол” при РУ МВР-Търговище, непосредствено след получаването на подкуп под формата на две бутилки уиски. Задържането е извършено от служители на дирекция “Вътрешна сигурност”-МВР. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура-Търговище. Процесуално-следствените действия продължават.

 

 

 

 

 

 

30.12.2009 г.                     РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/