ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  1.01.2010 Г. ДО 8,30 Ч НА

2.01.2010 Г.

 

 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

УБИЙСТВО

РУ на МВР-Търговище

 

          На 31.12.2009 г. около 23,30 ч в с. Пресиян, община Търговище, след възникнал скандал между Х.М. , на 47 год., и Т.Н. , на 71 год., и двамата от същото село, друг техен съселянин – Р.Й., на 24 год., е нанесъл удар в главата на Т.Н. пред читалището в селото. Пострадалият е бил откаран и настанен в МБАЛ-Търговище, където около 9,30 ч на 1.01.2009 г. е починал. Причина за смъртта му е черепно-мозъчна травма. Р.Й. и Х.М. са задържани в РУ на МВР-Търговище с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Впоследствие с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Търговище е постановено задържане на Р.Й. за срок от 72 часа.

 

 

ДРУГИ

 

РУ на МВР-Омуртаг

 

          На 1.01.2009 г. около 03,00 ч в с. Плъстина, община Омуртаг, 19-годишният С.М. от същото село е счупил задно панорамно стъкло и ляво огледало на лек автомобил “Фолксваген Голф” с търговищка регистрация, собственост на негов съселянин. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНО ПРОИЗШЕСТВИЕ

 

РУ на МВР-Омуртаг

 

          На 1.01.2010 г. около 02,50 ч  по ул. “П. Волов” в гр. Омуртаг неправоспособен 15-годишен водач от гр. София управлявал лек автомобил “BMW” със софийска регистрация, като поради движение с несъобразена с пътните условия скорост е изгубил контрол над управлението на автомобила и се е блъснал в електрически стълб, собственост на “Е.ОН-България”. В резултат на пътно-транспортното произшествие са причинени значителни материални щети по автомобила и ел. мрежата. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

ЗАПОЧНАТИ БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

 

РУ на МВР-Търговище

 

          На 2.01.2010 г. около 02,25 ч по бул. “Ал. Стамболийски” в  гр. Търговище правоспособният водач П.С., на 36 год., от гр. Търговище, управлявал лек автомобил “Опел Кадет” с търговищка регистрация след употреба на алкохол,  с концентрация на алкохол в кръвта му 1,58 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест “Дрегер”. На водача е взета кръвна проба за химическо изследване. Същият е задържан в РУ на МВР-Търговище на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.01.2010 г.                       РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/