ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  6.03.2010 Г. ДО 8,30 Ч НА

7.03.2010 Г.

 

 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

 

КРАЖБИ

 

РУ на МВР-Попово

 

          На 6.03.2010 г. след проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на кражба на чанта с лични документи, два мобилни телефона и сумата от 20 лв. – фирмена собственост, извършена за времето от 06,00 до 07,00 ч от незаключено офис помещение в южната промишлена зона на гр. Попово. Извършител на деянието е 36-годишният Д.С. от гр. Попово, който е приведен в следствения арест в града на основание чл. 64, ал. 2 от НПК. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

          На 6.03.2010 г. след проведени оперативно-издирвателни мероприятия по “горещи следи” е установен извършителят на кражба на 560 м меден ел. проводник от 4 междустълбия от електроразпределителната мрежа – собственост на “Е.ОН-България”, в с. Конак, община Попово. Това е 33-годишният П.К. от с. Апрлово, познат на полицията.  Същият е задържан в момент  на извозване на крадените проводници в близост до местопроизшествието и впоследствие е  приведен в следствения арест в гр. Попово. Взета му е мярка за неотклонение ”Задържане под стража” за 72 часа с постановление на прокурор. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

          На 6.03.2010 г. в с. Светлен, община Попово, около 10,30 ч в момент на кражба на 6 м оградна мрежа са задържани 25-годишният К.С. и 20-годишният С.Б., и двамата от същото село, познати на полицията.

 

 

КРИМИНАЛНИ ДЕЯНИЯ

 

КРАЖБИ

 

РУ на МВР-Търговище

 

          На 7.03.2010 г. около 03,30 ч в гр. Търговище неизвестен извършител чрез взломяване на катинар е проникнал в гараж – собственост на мъж от града, и чрез счупване на задно ляво стъкло на лек автомобил “Фолксваген Поло” със софийска регистрация е извършил кражба на три кашона цигари-фирмена собственост. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

          За времето от 21,30 ч на 6.03.2010 г. до 05,00 ч на 7.03.2010 г. в гр. Търговище неизвестен извършител чрез използване на подбран или подправен ключ е проникнал в апартамент на жилищен блок, откъдето е извършил кражба на 42-инчов LCD-телевизор, компютърна конфигурция, микровълнова печка и около 4 грама златни накити. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

ДРУГИ

 

РУ на МВР-Попово

 

          На 6.03.2010 г. в гр. Попово неизвестен извършител е унищожил чрез срязване 4 гуми на лек автомобил “Фолксваген Поло” с търговищка регистрация, собственост на мъж от граад. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

          На 6.03.2010 г. в гр. Попово неизвестен извършител е унищожил чрез срязване 4 гуми на лек автомобил “Опекл Астра” с търговищка регистрация, който е бил паркиран на паркинг зад блока на собственика му – мъж от гр. Попово. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНО ПРОИЗШЕСТВИЕ

 

РУ на МВР-Търговище

 

          На 6.03.2010 г. на път I-4/София-Варна/ - км 231+300, на разклона за “Енерсис” АД-гр. Търговище, е настъпило пътно-транспортно произшествие, при което лек автомобил “Пежо 405” с търговищка регистрация, управляван от правоспособния В.А., на 39 год., от с. Надарево, община Търговище, движещ се в посока София-Варна, не е спазил необходимата дистанция и е ударил движещ се пред него в същата лента лек автомобил “Форд Фиеста” с търговищка регистрация, управляван от правоспособния водач П.П., на 60 год., от гр. Търговище. Вследствие на удара лекият автомобил “Форд Фиеста” се е преобърнал вдясно, а другият автомобил “Пежо 405” е навлязъл вляво на пътното платно в крайпътна канавка. В резултат на инцидента е пострадала съпругата на водача на лекия автомобил “Форд Фиеста”, возеща се на предна дясна седалка, която е настанена за наблюдение в МБАЛ-Търговище с охлузна рана на главата, без опасност за живота. На автомобилите са нанесени значителни материални щети. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7.03.2010 г.                      РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/