ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  3.06.2010 Г. ДО 8,30 Ч НА

8,30 Ч НА 4.06.2010 Г.

 

 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

УБИЙСТВО

 

РУ “Полиция” – Попово

 

          На 3.06.2010 г. около 7,15 ч пред частен дом в с. Ломци, община Попово, в безпомощно състояние и с нанесени разкъсно-контузни рани са намерени: 56-годишният С.А. и 53-годишната М.А., и двамата от същото село. В друг съседен дом е намерен, също в безпомощно състояние и с нанесени разкъсно-контузни рани, 55-годишният Б.М. от с. Ломци, а в съседния дом – 54-годишната Ф.М. С.А. и М.А. са били транспортирани в МБАЛ-Търговище, където по-късно са починали. Б.М. и Ф.М. са били транспортирани в МБАЛ-Разград, където жената е приета за лечение с опасност за живота.

          От проведените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия е установено, че Б.М. е нанесъл удари с твърд предмет на съпругата си Ф.М., а впоследствие е нанесъл удари и на намесилите се с цел да предотвратят възникналия скандал С.А. и М.А. По случая е образувано досъдебно производство срещу Б.М. по чл. 116, ал.1, т.4 във връзка с чл. 115 от Наказателния кодекс.

 

 

КРИМИНАЛНИ ДЕЯНИЯ

 

КРАЖБА

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

          На 3.04.2010 г. за времето от 12 до 13 ч в гр. Търговище неизвестен извършител чрез взлом на врата е проникнал в офиса на школа по рисуване и е извършил кражба на преносим компютър. Кражбата е на стойност около 600 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

СЪОБЩЕНИЯ

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

          На 2.07.2010 г. при проведена от служители на териториално звено “БОП” в ОД МВР-Търговище, на РУ “Полиция”-Търговище и на представители на Държавната комисия по хазарта при Министерството на финансите специализирана полицейска операция в с. Разбойна, община Търговище, в имот, ползван от 37-годишния К.Й. от гр. Търговище, е установена незаконно устроена хазартна игра – 8 броя игрални машини тип “ротативка”. Игралните автомати са иззети по съответния ред. На К.Й. е съставен акт за установяване на административно нарушение.

 

 

          На 3.06.2010 г. около 02,15 ч в землището на с. Бистра до язовир “Съединение” при съвместна операция на служители на РУ на МВР-Търговище и представители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури непосредствено след извършване на незаконен риболов на около 35 кг риба с непозволени средства – гумена лодка и мрежи с дължина 50 м всяка, по време на размножителен период, забранен за риболов, са задържани двама мъже: А.К., на 28 год., от гр. Търговище, и Ю.Ю., на 36 год., от с. Ловско, област Разград. Същите не са се подчинили и не са спрели автомобила си при подаден от полицейските органи сигнал. Двамата са задържани в РУ “Полиция”-Търговище на основание чл. 63, ал.1, т.1 от Закона за МВР.

  

 

 

 

 

 

 

4.06.2010 г.                       РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/