ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  15.06.2010 Г. ДО 8,30 Ч НА 16.06.2010 г.

 

 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

ИЗМАМА

 

РУ “Полиция” – Попово

 

          На 15.06.2010 г. в РУ “Полиция”-Попово е доведен 41-годишният С.С. от гр. Попово, за когото е установено, че с цел да набави за себе си имотна облага е въвел в заблуждение жена на 21 г. от същия град със сумата от 200 лв., и друга 22-годишна жена от същия град със сумата от 180 лв. с обещанието, че ще им съдейства да изтеглят потребителски кредити от банка, като с това им причинява вреди в размер на 380 лв.

          В РУ на МВР-Попово се извършва проверка по случая.

 

 

 

СПЕЦИАЛИЗИРАНА ПОЛИЦЕЙКА ОПЕРАЦИЯ

ОД на МВР-Търговище

 

          На 15.06.2010 г. в гр. Търговище е проведена специализирана полицейска операция  с участието на служители на ТЗ “БОП”, РУ “Полиция”-Търговище, ТД “НАП”-Търговище и Териториално митническо бюро-Търговище, за проверка на склад на едро на едноличен търговец относно съхранение и разпространение на акцизни стоки/без бандероли или с подправени или фалшиви такива/. При проверката са установени 144 бутилки/24 кашона по 6 еднолитрови бутилки във всеки/ с 40-градусова ракия, на които върху бандерола е залепен непрозрачен капсул, непозволяващ да се видят всички реквизити на бандерола с цел определяне на автентичността му. Тези бутилки са иззети от митнически служител с опис за иззети стоки. Ще бъде възложена експертиза на Митница-Русе за доказване дали бандеролите са истински или не.

 

 

 

КРИМИНАЛНИ ДЕЯНИЯ

 

КРАЖБА

РУ на МВР-Попово

 

          За времето от 7 ч до 21 ч на 14.06.2010 г. в с. Водица, община Попово, неизвестен извършител е проникнал през незаключена врата в частен дом и е извършил кражба на сумата от 310 лв. В РУ”Полиция”-Попово се извършва проверка по случая.

 

 

 

ЗАПОЧНАТИ БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

 

РУ “Полиция” – Омуртаг

 

          На 10.06.2010 г. около 22,10 ч по ул. “Генералска” в гр. Омуртаг неправоспособният водач Г.Д., на 30 год., от с. Трескавец, община Антоново, управлявал мотоциклет “Балкан” без регистрационни табели след употреба на алкохол,  с концентрация на алкохол в кръвта му 1,37 промила, установено по надлежния ред – протокол за химическа експертиза.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16.06.2010 г.                     РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/