ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  2.07.2010 Г. ДО 8,30 Ч НА 3.07.2010 г.

 

 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

КРАЖБИ

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

          На 2.07.2010 г. в РУ “Полиция”-Търговище е установен извършителят на кражба на злато и пари от частен дом в с. Ралица, община Търговище, извършена през м. юни 2010 г. Извършител на деянието е 19-годишният С.С. от с. Илийно, община Омуртаг. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

РУ “Полиция” – Попово

 

          На 2.07.2010 г. в с. Посабина, община Попово, след проведени оперативно-издирвателни мероприятия са установени извършителите на кражба на хранителни продукти и дрехи от частен дом, собственост на 65-годишен мъж от същото село. Извършители са две малолетни момчета – на 8 и на 10 год., от с. Посабина.

 

 

 

КРИМИНАЛНИ ДЕЯНИЯ

 

РУ “Полиция” – Омуртаг

 

          На 2.07.2001 г. в 10 ч на Автогара - гр. Омуртаг при извършена проверка на 56-годишната Е.М. от гр. Антоново е установено, че същата държи в себе си 10 стека цигари марка “Yes”, необлепени с акцизен бандерол.

СЪОБЩЕНИЯ

 

ПОЖАР

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

          На 2.07.2010 г. в с. Стража, община Търговище, е възникнал пожар в паркиран на улица пред дома на собственика си лек автомобил “Форд Транзит” с търговищка регистрация. Причина за възникването му е късо съединение в ел. инсталацията на автомобила.

 

 

 

ЗАПОЧНАТИ БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

          На 2.07.2001 г. около 05,10 ч по ул. “Н. Петков” в гр. Търговище правоспособният водач П.В., на 42 год., от същия град, управлявал лек автомобил “Форд Фиеста” след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в кръвта му 2,72 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест “Дрегер”. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Същият е задържан в РУ “Полиция” – Търговище на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

 

 

 

ОТ ОУ “ГРАЖДАНАСКА ЗАЩИТА” – ТЪРГОВИЩЕ

 

 

В 21,49 ч. на 02.07.2010 г. от ЕЕН 112 е бил получен сигнал за заседнали автомобили на пътя от гр. Попово за гр. Опака -  до с. Гагово, като водата е стигала до волана на автомобилите. Екипи на “Гражданска защита” своевременно са отишли на мястото на събитието, и са издърпали пет автомобила  с 11 човека в тях/Водата е била между 70см и 1метър/. В спасителната операция са участвали и екипи на РС “ПБС”.  При прибирането си към гр. Търговище на пътя между селата Подгорица и Здравец, община Търговище, дежурният екип на  “Гражданска защита” се е натъкнал на излязъл от платното автомобил „Опел Вектра” с водач от гр. Попово, и е изтеглил автомобила.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.07.2010 г.                       РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/