ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  4.07.2010 Г. ДО 8,30 Ч НА 5.07.2010 г.

 

 

ОТ ОУ”ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА”

 

 

·        На 04.07.2010 г. следобед екипи на “Гражданска защита”-Търговище са реагирали на сигнали и са изтеглили два закъсали вследствие на проливния дъжд автомобили: в района на язовир ”Поляница” край гр. Търговище и между кв. “Въбел” на гр. Търговище и с. Здравец, община Търговище. В единия автомобил е бил само водачът, в другия са били четири души. Дежурният екип на ОУ “Гражданска защита” привечер на 4.07.2010 г. е отводнил и избено помещение в централната част на гр. Търговище.

·        На 4.07.2010 г. екип на “Гражданска защита” е реагирал на сигнал за паднали от гнездо вследствие дъжда и бурята три щъркелчета в с. Разбойна, община Търговище. Щъркелчетата са спасени, като едно от тях, което е било наранено, е настанено в частна ветеринарна клиника. Другите две са оставени в близост до гнездото с родителите им.

·        На 04.07.2010 г. в 18.30 ч е получен сигнал от РЦ 112 за наводнени вследствие на обилните дъждове, паднали над територията на гр.Търговище през последните дни,  над 70-80 % от територията на заводите Тракия Глас България, като нивото на водата е между 0.8-1м. Подземната част на Завода за плоско стъкло се е намирала под вода, като нивото там е достигало 1.5-2м.  Дежурният екип на АСД в състав от четирима спасители, и сили за реагиране от завода под ръководството на началник ОУ „Гражданска защита”-Търговище с помощта на фадрома са изградили защитна дига около Завода за плоско стъкло. В отводняването са се включили и спасителен екип на службаПожарна безопасност и спасяване”-Търговище. Работили са четири помпи на ОУ”ГЗ”-Търговище, три на Тракия Глас България и противопожарният  автомобил на “ПБС “. Работата по отводняването  е продължила и през нощта, като предиобед на 5.07.2010 г. отводняването на Завода за плоско стъкло е приключило. Продължава работта на екипите по отводняване на друг обект на територията на заводите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.07.2010 г.                       РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/