ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  5.07.2010 Г. ДО 8,30 Ч НА 6.07.2010 г.

 

 

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНО ПРОИЗШЕСТВИЕ

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

          На 5.07.2010 г. около 15,10 ч в община Търговище – на първокласен път I-4/София-Варна/, км 240+800, до разклона за с. Буховци, правоспособният водач И.Б., на 69 год., от гр. Шумен, управлявайки лек автомобил “Мерцедес” с шуменка регистрация в посока Варна, е предприел и извършил маневра изпреварване при непрекъсната линия, навлязъл е в ускорителната лента за насрещно движение и е блъснал правомерно движещ се лек автомобил “ВАЗ 2107” с търговищка регистрация, собственост и управляван от правоспособния водач П.Й., на 42 год, от с. Макариополско, община Търговище. Вследствие на удара на място е починал возещият се на предната дясна седалка в лекия автомобил “ВАЗ” 14-годишен син на водача. П.Й. е с фрактура на три ребра. Участниците в пътно-транспортното произшествие са били с поставени предпазни колани.

          По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

ОТ ОУ “ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА”

 

          През изминалото денонощие дежурните екипи на управлянието са отводнили мазе на предприятие в гр. Търговище и избено помещение-частна собственост,  в централната част на града.

 

 

6.07.2010 г.                       РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                       /А. Кръстева/