ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  8.07.2010 Г. ДО 8,30 Ч НА 9.07.2010 г.

 

 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

ПРИТЕЖАВАНЕ НА НАРКОТИЦИ

 

РУ “Полиция” – Попово

 

          На 8.07.2010 г. в гр. Попово в процеса на разследване - при извършване на претърсване и изземване в дома на 22-годишния Й.С. от гр. Попово е установено, че същият държи в дома си без надлежно разрешително около 150 грама суха тревиста маса, реагираща при полеви тест на канабис, и отглежда в дома си растения от рода на конопа – 110 стръка. По случая е образувано досъдебно производство.

 

          На 8.07.2010 г. в гр. Попово в процеса на разследване – при извършено претърсване и изземване в дома на 24-годишния П.М. от гр. Попово е установено, че същият без надлежно разрешително държи в дома си около 2 грама вещество, което при полеви тест реагира на канабис. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА

 

РУ “Полиция” – Попово

 

          На 8.07.2010 г. в с. Еленово, община Попово, около 20 ч в заведение в центъра на селото е възникнал скандал между С. Р., на 59 год., от с. Еленово, и Х.Х., 60 год., от гр. Разград, в резултат на който Х.Х. е намушкал С.Р. в областта на десния крак с нож и му е нанесъл телесна повреда, при което е настъпила обилна кръвозагуба. Пострадалият е откаран в Окръжна болница-Варна с опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

ДРУГИ

 

РУ “Полиция” – Попово

 

          На 8.07.2010 г. в РУ “Полиция”-Попово е установен и задържан 33-годишният О.М. от гр. Попово, който с цел да продаде недвижим имот в землището на с. Гагово, община Попово, е използвал неистинско пълномощно. Същият е задържан в РУ “Полиция” – Попово на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

 

 

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

 

РУ”Полиция” – Попово

 

          На 8.07.2010 г. около 13,25 ч на път III-202, км 49+ 530/ от гр. Опака в посока с. Крепча, община Опака/, е възникнало пътно-транспортно произшествие с лек автомобил “Нисан Примера” с търговищка регистрация, собственост и управляван от 66–годишния З.А. от с. Г. Градище, община Опака. Автомобилът, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, се е блъснал в крайпътно дърво. В резултат на удара водачът е починал, а 59-годишна пътничка в автомобила е с две счупени ребра, без опасност за живота й. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

          РУ “Полиция”-Търговище

 

          На 8.07.2010 г. около 11,05 ч в община Търговище – на първокласен път I-4/София-Варна/, на км 218+120 – в близост до кантон на Областно пътно управление, лек автомобил “Форд Ескорт” с търговищка регистрация, управляван от правоспособния водач Ф.С., на 32 год., от с. Веренци, община Омуртаг,  движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, е изгубил контрол над управлението на автомобила, който е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал последователно в товарен автомобил “МАН” с търговищка регистрация, управляван от А,Н., на 52 год., от с. Стража, община Търговище; и в лек автомобил “ВАЗ 21214” с търговищка регистрация, собственост на ОД на МВР-Търговище. В резултат на сблъсъка и на трите автомобила са нанесени материални щети. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

СЪОБЩЕНИЯ

 

РУ “Полиция” – Омуртаг

 

          На 8.07.2010 г. в с. Врани кон, община Омуртаг, при извършена проверка в хранителен магазин е установено, че 45-годишният Н.А. от същото село държи в търговския обект 24 бутилки с високоалкохолни напитки – водка “Флирт” и уиски “Блек рам”, с изтекъл срок на валидност на акцизния бандерол. На Н.А. е съставен фиш от органите на Митническо бюро-Търговище.

 

 

 

ОТ ОУ “ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА”

 

          На 8.07.2010 г. дежурните екипи на ОУ “Гражданска защита” – Търговище, са реагирали на сигнал за паднала върба в района на с. Разбойна, община Търговище, като са нарязали дървото и са разчистили реката. С помощта на “Гражданска защита” са изтеглени и два закъсали автомобила – в района на язовир “Поляница” край гр. Търговище, и на ТИР, който е препречвал пътя г. Търговище – гр. Преслав, като с изтеглянето му пътното платно е било освободено.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9.07.2010 г.                       РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                       /А. Кръстева