ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  9.07.2010 Г. ДО 8,30 Ч НА 10.07.2010 г.

 

 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

РУ “Полиция”-Търговище

 

          На 10.07.2010 г. около 01,00 ч в гр. Търговище, на кръстовището на ул. “П.Р. Славейков” и бул. “М. Андрей” при извършена рутинна проверка на лек автомобил “Фиат Типо” с търговищка регистрация, управляван от 31-годишния Н.Н. от с. Крепча, община Опака, е установено, че същият превозва и съхранява 50 стека цигари марка “Natur”, необлепени с акцизен бандерол.

 

 

 

ЗАПОЧНАТИ БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

 

РУ “Полиция” – Омуртаг

 

          На 9.07,2010 г. около 18,30 ч на първокласен път I-4, при км 176+957 – на разклона за с. Черни бряг, община Антоново, правоспособният водач Б.И., на 56 год., от с. Черни бряг, при управление на лек автомобил “Форд Фиеста” с великотърновска регистрация е изгубил контрол над управлението на автомобила и се е блъснал в електрически стълб отдясно на пътя. При извършената по надлежния ред – с техническо средство алкотест “Дрегер”, проверка, е установено, че водачът управлява МПС след употреба на алкохол, с  концентрация на алкохол в кръвта му 1,31 промила. Връчен му е талон за медицинско изследване.

 

 

ОТ ОУ “ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА”

 

          На 9.07.2010 г. дежурните екипи на ОУ “Гражданска защита” –Търговище са реагирали на следните сигнали:

 

·        на сигнал от жена от с. Осен, община Търговище, че къщата й е залята с вода и в стаите има 40-50 см вода. Водата от къщата е била изпомпена.

                          

·         на сигнал за наводнено мазе на детската градина в село Камбурово, община Омуртаг – за 60 см вода в него. Мазето е отводнено.

 

·        на получен сигнал за опасност от наводнение на с.Априлово, община Попово, и евентуално евакуация на част от населението на селото. Екип наГражданска защита” -Търговище в състав от двама спасители и автомобил „ГАЗ-66” са отишли на мястото, където е преценено, че евакуация не е необходима.                                                                                    

·        на два сигнала за наводнено мазе в къща в с. Звездица, община Омуртаг, и за повторно наводнена къща в с. Осен, община Търговище. Служители на ОУГражданска защитаса отишли на място, но собственичките са отказали изпомпване на водата заради опасения да не им се съборят къщите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10.07.2010 г.                     РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/