ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  11.07.2010 Г. ДО 8,30 Ч НА 12.07.2010 г.

 

 

 

 

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНО ПРОИЗШЕСТВИЕ

 

РУ “Полиция” –Търговище

 

 

          На 11.07.2010 г. около 16 ч на първокласен път София-Варна, км 239+300, посока гр. Варна-гр. София, правоспособният водач Д.М., на 26 год., от гр. Добрич, управлявайки собствения си лек автомобил “Фолксваген Пасат” с добричка регистрация, е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил със задна лява врата в предна броня на лек автомобил “Тойот Ланд Круизер” с русенска регистрация, управляван от Ц.К., на 56 год., от гр. Опака, обл. Търговище. В резултат возещите се на задната седалка в лекия автомобил “Фолксваген” 3-годишно момче, син на водача на този автомобил, и 39-годишен мъж, и двамата от гр. Добрич, са починали на място. В МБАЛ-Търговище с опасност за живота – с фрактура на 8 ребра, е настанен водачът Д.М., а с комоцио и без опасност за живота - возещ се на предна дясна седалка на същия автомобил 32-годишен мъж от с. Ловчанци, община Добрич. Причини за възникване на пътно-транспортното произшествие – навлизане в лентата за насрещно движение от страна на водача на лекия автомобил “Фолксваген Пасат”. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

ЗАПОЧНАТИ БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

 

РУ “Полиция” – Попово

 

          На 11.07.2010 г. в 22,10 ч на ул. “Каломенска” в гр. Попово е спрян за проверка лек автомобил “Опел Вектра” с великотърновска регистрация, управляван от правоспособния водач И.И., на 30 год., от гр. Попово. При извършената проверка по надлежния ред – с техническо средство алкотест “Дрегер” е установено, че същата е управлявала лекия автомобил след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в кръвта й 1,42 промила, установено по надлежния ред – с  техническо средство алкотест “Дрегер”. И.И. е задържана в РУ “Полиция”-Попово на основание чл.63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12.07.2010 г.                     РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева