ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  12.07.2010 Г. ДО 8,30 Ч НА 13.07.2010 г.

 

 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

 

РАЗКРИТО И ИЗЗЕТО ОРЪЖИЕ И БОЕПРИПАСИ

 

ОД на МВР-Търговище

 

          На 12.07.2010 г. за времето от 9 до 14 ч в с. Стража, община Търговище, при проверка на сигнал, свързан с незаконно притежавано огнестрелно оръжие, след съгласуване с Районна прокуратура-Търговище, е извършено претърсване и изземване в жилището, стопанските постройки към него и в лекия автомобил на С.С., на 79 год., живущ в същото село. Била са намерени и иззети: четири карабини, една гладкоцевна пушка, 6 късоцевни оръжия и различни видове боеприпси за тях. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

ДРУГИ

 

РУ “Полиция” – Омуртаг

 

          На 12.07.2010 г. около 11 ч в местността “Колибалък” в землището на с. Тъпчилещово, община Омуртаг, 31-годишният А.А. от гр. Омуртаг е отсякъл три липови дървета от държавния горски фонд. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

ЗАПОЧНАТИ БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

 

РУ “Полиция” – Попово

 

          На 12.07.2010 г. около 12,35 ч в гр. Попово – по третокласен път 204, неправоспособният водач А.Х., на 29 год., от с. Априлово, община Попово, управлявал лек автомобил “БМВ” с търговищка регистрация, без да притежава свидетелство за управление на МПС, след като е наказван за същото нарушение в едногодишен срок по административен ред с влязло в сила наказателно постановление.

 

 

 

ОТ ОУ “ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА”

 

 

През денонощието дежурните екипи на ОУ “Гражданска защита”-Търговище са помогнали за извличането на ТИР, излязъл от първокласен път I-4 до с. Пролаз, община Търговище, и заседнал в крайпътна шахта  на 8.07.2010 г.; и са отводнили избено помещение на ул. “Епископ Софроний” в гр. Търговище. На 12.07.2010 г. вечерта те са нарязали и отстранили от коритото на р. Стара речка над 15 изкоренени дървета, които са препречвали пътя на водата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13.07.2010 г.                     РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                     /А. Кръстева/