ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  13.07.2010 Г. ДО 8,30 Ч НА 14.07.2010 г.

 

 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

ГРАБЕЖ

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

          На 13.07.2010 г. около 10 ч в РУ “Полиция”-Търговище е получен сигнал, че около 01,00 ч две неизвестни лица са проникнали в дома на самотно живеещ 66-годишен мъж от с. Росина, община Търговище, чрез използване на сила са го привели в безпомощно състояние и са отнели сумата от 1750 лв., намираща се в портмоне под дюшека на леглото. След проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ “Полиция”-Търговище и на сектор “Криминална полиция” в ОД на МВР-Търговище само за няколко часа извършителите на деянието са установени и задържани. Това са двама мъже от същото село: Н.Г., на 30 год., и А.Х., на 46 год., познат на полицията. На А.Х. с постановление на прокурор е взета мярка “Задържане под стража” за 72 часа. Н.Г. е задържан за 24 часа в РУ “Полиция”-Търговище на основание чл. 63, ал.1, т.1 от Закона за МВР.

          По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

ОТ ОУ “ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА”

 

          През денонощието дежурните екипи на ОУ “Гражданска защита”- гр. Търговище са отводнявали избени помещения в жилищен блок в гр. Търговище, и в два частни дома в две села от областта  - в с. Острец, община Търговище, и  в с. Могилец, община Омуртаг.

 

14.07.2010 г.                     РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                     /А. Кръстева/