ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  15.07.2010 Г. ДО 8,30 Ч НА 16.07.2010 г.

 

 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

КРАЖБА

 

РУ “Полиция” – Попово

 

          На 15.07.2010 г. в РУ “Полиция”-Попово жена от с. Светлен, община Попово, е заявила, че на 11.07.2010 г. около 19,30 ч в същото село неизвестен извършител е извършил кражба на мобилен телефон марка “Нокия”. След проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на деянието – 17-годишен непълнолетен младеж от с. Светлен.

 

 

КРИМИНАЛНИ ДЕЯНИЯ

 

КРАЖБА

РУ “Полиция”-Търговище

 

          За времето от 17 ч на 14.07.2010 г. до 7 ч на 15.07.2010 г. в с. Пробуда, община Търговище, неизвестен извършител чрез взлом на катинар и секретна брава на входна врата е проникнал в смесен магазин – кооперативна собственост, и е извършил кражба на цигари, хранителни продукти и сладкарски изделия на обща стойност около 500 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

ЗАПОЧНАТИ БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

 

РУ “Полиция” – Търговище

          На 16.07.2010 г. около 01,55 ч в гр. Търговище, на кръстовището на ул. “Капитан Данаджиев” с ул. “Граф Игнатиев”, правоспособният водач Н.Н., на 50 год., от гр. Търговище, управлявал собствения си лек автомобил “Рено Клио” с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в кръвта му 1,90 промила, установено по надлежния ред – с  техническо средство алкотест “Дрегер”. Същият е задържан в РУ на МВР-Търговище на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

 

На 15.07.2010 г. около 23,35  ч в гр. Търговище, на кръстовището на ул. “Кюстенджа” с ул. “Паисий”, правоспособният водач И.А., на 55 год., от гр. Търговище управлявал собствения си лек автомобил “Ауди” с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в кръвта му 1,91 промила, установено по надлежния ред – с  техническо средство алкотест “Дрегер”. Същият е задържан в РУ на МВР-Търговище на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

 

 

РУ “Полиция” – Попово

 

          На 14.07.2010 г. около 23 ч в гр. Попово, на изхода за гр. Търговище, след стената на язовир “Каваците”, неправоспособният водач М.А., на 28 год., от с. Светлен, община Попово, управлявал лек автомобил “Опел Калибра” със силистренска регистрация, без да притежава свидетелство за управление на МПС, след като е наказван в едногодишен срок по административен ред за същото нарушение с влязло в сила наказателно постановление.

 

На 14.07.2010 г. около 9,50 ч в гр. Попово, на изхода за гр. Разград, неправоспособният водач А.Т., на 21 год., от с. Светлен, община Попово, управлявал лек автомобил “ВАЗ - 2107” с разградска регистрация, без да притежава свидетелство за управление на МПС, след като е наказван в едногодишен срок по административен ред за същото нарушение с влязло в сила наказателно постановление.

 

На 15.07.2010 г. в 23,45 ч в гр. Попово, на паркинга на банка “ДСК”, е бил спрян за проверка лек автомобил “Мерцедес” с търговищка регистрация, управляван от правоспособния водач М.М., на 28 год., от гр. Попово. Установено е по надлежния ред – с техническо средство алкотест “Дрегер”, че същият е управлявал автомобила след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в кръвта му 1,25 промила. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Същият е задържан в РУ на МВР-Попово на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

 

 

РУ “Полиция” – Омуртаг

 

На 14.07.2010 г. в с. Беломорци, община Омуртаг, 34-годишният С. П. от същото село управлявал лек автомобил “Мерцедес Вито” със софийска регистрация–фирмена собственост, в срока на изтърпяване на наказание “Лишаване от право да управлява МПС”, след като е наказван за същото нарушение в едногодишен срок по административен ред с влязло в сила наказателно постановление.

 

 

 

ОТ ОУ “ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА”

 

          През денонощието екипи на ОУ’Гражданска защита”-Търговище, са отводнявали къща в с. Острец, община Търговище, и са преотвратили навлизането на намиращ се на каратаван между първия и втория етаж на къща в с. Презвитер Козма, община Омуртаг, рояк пчели,  като са напръскали със спрей мястото и са замазали отворите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16.07.2010 г.                     РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/