ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  16.07.2010 Г. ДО 8,30 Ч НА 17.07.2010 г.

 

 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

КРАЖБИ

 

ОД “Полиция” – Търговище

 

          На 16.07.2010 г. в РУ “Полиция”-Търговище е получено съобщение за извършена кражба на мобилен телефон “Нокия” от дома на мъж от с. Васил Левски, община Търговище. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на деянието – 19-годишният С.С. от с. Илийно, община Омуртаг.

 

          На 16.07.2010 г. в РУ “Полиция”-Търговище е доведен 29-годишният С.С. от с. Вардун, община Търговище, за когото е установено, че е извършител на кражба на мобилен телефон “Самсунг”, собственост на жена от гр. Търговище. Кражбата е била извършена във фризьорски салон.

 

 

ДРУГИ

 

РУ “Полиция” – Попово

 

          На 16.07.2010 г. около 22 ч в гр. Попово е бил спрян за проверка от автопатрул лек автомобил “Рено Еспейс” с великотърновска регистрация, управляван от Н.К., на 34 год., от гр. Горна Оряховица, и возещ се в него Д.К., на 56 г. При извършения оглед е установено, че двамата държат в автомобила акцизни стоки без бандерол – 82 неразпечатани стека цигари от марките “Блу Джин”, “Палас”, “Слим Ракел”, “Табакус”, и 10 неразпечатани кутии цигари от различни марки. По случая е образувано досъдебно производство.

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

 

РУ “Полиция” – Омуртаг

 

          На 16.07.2010 г. около 15,40 ч на първокласния път София-Варна след разклона за с. Презвитер Козма в  посока гр. Омуртаг след десен завой правоспособният водач О.Ш., на 26 год., от гр. Търговище, при управление на лек автомобил “Ситроен Берлинго” с шуменска регистрация-фирмена собственост, при движение с несъобразена скорост, е изгубил контрол над управленеито на автомобила, който се е предобърнал в нива вляво на пътното платно. Вследствие на пътния инцидент е пострадал водачът на автомобила, който е приет за лечение в МБАЛ-Търговище с фрактура на дясна китка. Возещият се на задната седалка 41-годишен мъж от гр. Търговище е получил контузии в областта на главата и след като му е била оказана първа медицинска помощ в МБАЛ-Търговище, е бил изписан за домашно лечение. На автомобила са причинени значителни материални шети. На водача е взета кръвна проба за евентуално наличие на алкохол По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

          На 16.07.2010 г. около 18,20 ч нс първокласен път София-Варна– км 201+900 в посока гр. Омуртаг, до стария път за асфалтовата база, правоспособният водач С.Ц., на 36 год., от гр. Варна, при управление на лек автомобил “Ауди А3” със софийска регистрация-фирмена собственост, при маневра изпреварване е спряла рязко и автомобилът е блъснал преминаващо бездомно куче. В резултат е било предизвикано пътно-транспортно произшествие – в задната част на автомобила се е блъснал движещия се зад него лек автомобил “Волво” със софийска регистрация-фирмена собственост, управляван от правоспособния водач С.С., на 50 год., от гр. Добрич. В резултат на пътния инцидент са причинени значителни имуществени вреди на леките автомобили. На водачите са взети кръвни проби за евентуално наличие на алкохол. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

ЗАПОЧНАТИ БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

 

РУ “Полиция”-Търговище

 

На 17.07.2010 г. около 0,10 ч по ул. “Кюстенджа” в гр. Търговище правоспособният водач Р.Р., на 23 год., от гр. Търговище, управлявал лек автомобил “Опел Аскона” с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в кръвта му 1,62 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест “Дрегер”. Взета му е и кръвна проба за химическо изследване. Р.Р. е задържан в РУ”Полиция” –Търговище на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

 

 

ОТ ОУ “ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА”

 

 

През денонощието екипи на “Гражданска защита” са отводнили мазе в с. Здравец, община Търговище, след подаден сигнал от кмета на селото; а след подаден друг сигнал са помогнали с въздушни изолиращи апарати на общинска фирма „БКС”, които с фадрома и камион са натоварили и извозили около 30 куб м  разлагащи се черупки от охлюви край гр. Търговище.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17.07.2010 г.                     РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/