ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  20.07.2010 Г. ДО 8,30 Ч НА 21.07.2010 г.

 

 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

КРАЖБИ

 

РУ “Полиция” – Попово

 

          За времето от 1.07.2010 г. до 20.07.2010 г. в с. Светлен, община Попово, неизвестен извършител е извършил кражба от необитаем дом на моторен трион за рязане на дърва, монофазна водна помпа, касетофон и различни по вид инструменти. След проведените оперативно-издирвателни мероприятия са установени извършителите на деянието – И.Ю., на 38 год., и С. Ю., на 29 год., братя, и двамата от същото село, познати на полицията.

 

 

          На 20.07.2010 г. след проведените оперативно-издирвателни мероприятия са установени извършителите на кражба на велосишед и електрожен от частен дом в с. Светлен, община Попово, собственост на мъж от същото село. Извършители на деянието са горепосочените две лица.

 

 

          На 20.07.2010 г. след проведените оперативно-издирвателни мероприятия са установени извършителите на кражба на велосипед “Спринт” и мобилен телефон “Моторола” от частен дом в с. Светлен, община Попово, извършена на 18 срещу 19.07.2010 г. Извършители са горепосочените две лица.

 

 

 

ДРУГИ

 

РУ “Полиция” – Омуртаг

 

          На 20.07.2010 г. при съвместна проверка на служители на РУ “Полиция”-гр. Омуртаг, служители на ТЗ “БОП” и на Митническо бюро-Търговище около 13 ч в складово помещение в гр. Омуртаг на дома на Х.С., на 46 год., от същия град, са били открити  36 бутилки високоградусен алкохол от следните марки: 26 бутилки от 1 л ракия “Пещерска”, 9 бутилки от 1 л ракия “Карнобатска”, 2 бутилки от 1 л водка “Савой”, 1 бутилка от 0,7 л водка “Флирт”, всички бутилки облепени с неистински акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

КРИМИНАЛНИ ДЕЯНИЯ

 

КРАЖБИ

 

РУ “Полиция” – Омуртаг

 

          На 19.07.2010 г. за времето от 20 ч до 24 ч в с. Беломорци, община Омуртаг, неизвестен извършител чрез разбиване на входна врата е проникнал в частен дом, собственост на 27-годишна жена от селото, откъдето е извършил кражба на дамска чанта – нейна собственост, съдържаща лични документи/лична карта и шофьорска книжка/, сумата от 4 000 лв., 1 000 евро и мобилен телефон. По случая е образувано досъдебно производство.

 

РУ “Полиция” – Попово

 

          На 20.07.2010 г. около 23,15 ч на бул. “България” в гр. Попово неизвестен извършител, след като е взломил катинар на кафе-машина, собственост на мъж от гр. Попово, е извършил кражба на сумата от около 80 лв на монети. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

          За времето от 00,00 ч до 04,00 ч на 20.07.2010 г. в с. Певец, община Търговище, неизвестен извършител чрез срязване е извършил кражба на около 500 м меден ел. проводник от електропреносната мрежа, собственост на “Е.ОН-България”. По случая е образувано досъдебнмо производство.

 

 

СЪОБЩЕНИЯ

 

          РУ “Полиция” – Омуртаг

 

          На 20.07.2010 г. в гр. Омуртаг при извършена проверка в хранителен магазин с материално-отговорно лице Х.С., на 46 год., от същия град, са били открити 260 кутии цигари от различни марки, облепени с акцизен бандерол, като Х.С. не притежава лиценз за търговия с тютюневи изделия, какъвто се изисква по закон. В лек автомобил “Фолксваген Голф” – собственост на сина му М.М., на 23 год., паркиран до магазина, са били открити 6 стека цигари по 10 кутии по 20 къса, необлепени с акцизен бандерол. Уведомени са служители на Митническо бюро-Търговище и е взето отношение за съставяне на акт за административно нарушение.

 

 

          На 20.07.2010 г. около 10 ч в гр. Попово му е намерен трупа на самоубил се в дома си 68-годишен мъж. От извършения оглед е установено, че същият се е прострелял в дясното слепоочие със законно притежаван газов пистолет “Екол-Випер – 2,5”, калибър 9 мм, с доработена цев. Трупът е откаран в МБАЛ-Търговище за аутопсия. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

ОТ ОУ “ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА”-ТЪРГОВИЩЕ

 

 

В резултат на падналия вечерта на 20.07.2010 г. в гр. Търговище проливен дъжд дежурните екипи на “Гражданска защита” са получили и реагирали на сигнал за 30-40 паднали от бурята в град Търговище клони и дървета, които пречат на движението по улиците, или пък са по тротоарите в града. Някои от тях са: за паднало дърво, препречващо пътя в района на ул. “Хр. Ботев” до едноименното училище; за паднал клон в района на ул. ”Бенковски” - на   кръстовището, препречващ пътя; за паднал клон, който пречи на движението в района бул.”Цар Освободител”; за паднал клон, препречващ пътя в района ул.”Ст. Куцаров” до детската градина; за паднали клони върху 3 коли, паркирани зад жилищен блок в района бул.”Митрополит Андрей”, в централната част на града и в района на автогарата,  и върху кола, движеща се по ул. “Хр. Ботев”. Падналите клони и дървета своевременно са нарязани и отстранени.  Работата на екипите продължава.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21.07.2010 г.                     РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/