ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  28.07.2010 Г. ДО 8,30 Ч НА 29.07.2010 г.

 

 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

РУ “Полиция” – Омуртаг

 

На 28.07.2010 г. около 10 ч на ул. “Беласица” в гр. Омуртаг 47-годишният Р.С. и 48-годишната В.С. от същия град без съгласието на притежателя на изключителното право да използват в търговската дейност продават 100 броя дрехи/анцузи, тениски и потници/ с марките “Адидас”, “Пума” и “Найк”. По случая е образувано досъдебно прооизводство.

 

РУ “Полиция” – Попово

 

На 28.07.2010 г. около 14 ч на ул. “Гагарин” в гр. Попово е задържан в момент на извършване на кражба на 7 чугунени капака от вентилационни шахти от жилищен блок 18-годишният Р.Т. от същия град. Същият е задържан в РУ “Полиция”-Попово на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

На 28.07.2010 г. около 14 ч в РУ “Полиция”-Търговище е доведен 39-годишният Г.Г. от гр. Търговище, за когото е установено, че е извършител на кражба на 7 баки със силиконова боя с общо тегло 175 кг от намиращ се в същия град обект на строителна фирма. Г.Г. е задържан в РУ “Полиция”-Търговище на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

 

 

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНО ПРОИЗШЕСТВИЕ

РУ “Полиция” – Попово

 

          На 28.07.2010 г. около 13 ч по път II-51/гр. Попово – гр. Търговище/, км 60+750, след жп спирка “Караджата”, водачът М.М., на 35 год., от с. Еленово, община Попово, управлявайки лек автомобил “Фиат Пунто” с търговищка регистрация, се е блъснал в спиращ на крайпътна отбивка товарен автомобил с влекач “Мерцедес” със софийска регистрация и полуремарке към него, управляван от А.Б. от с. Николово, обл. Русе. В резултат на настъпилото пътно-транспортно произшествие са починали водачът на лекия автомобил и возещ се в същия автомобил 58-годишен мъж от гр. Попово. Водачът на товарния автомобил е проверен за употреба на алкохол по надлежния ред – с техническо средство алкотест “Дрегер”, като пробата му е отрицателна. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Труповете са откарани в МБАЛ-Търговище за аутопсия. Причините за възникване на пътния инцидент са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

ОТ ОУ “ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА”

 

          На 28.07.2010 г. екип на уптравлението се е отзовал на подаден  сигнал от кмета на с. Церовище, община Омуртаг, за наводнено мазе на детската градина в селото. Мазето, в което е имало над 1 м вода, е било отводнено. Дежурният екип на управлението с два автомобила е оказал помощ и за изваждане от автомобила на загиналите в споменатото по-горе тежко пътно-транспортно произшествие и за разчиставне на пътното платно.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29.07.2010 г.                     РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/