ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  31.07.2010 Г. ДО 8,30 Ч НА 1.08.2010 г.

 

 

КРИМИНАЛНИ ДЕЯНИЯ

 

 

КРАЖБА

 

РУ “Полиция” – Попово

 

          За времето от 30.07.2010 г. до 31.07.2010 г. в кв. “Сеячи” на гр. Попово неизвестен извършител чрез взлом на катинар е проникнал в помещение за изваряване на ракия и е извършил кражба на два медни казана с вместимост по 120 л - кооперативна собственост. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНО ПРОИЗШЕСТВИЕ

 

РУ “Полиция” – Попово

 

          На 31.07.2010 г. около 17,45 ч в община Попово на път III-204, км 28+853, в близост до с. Кардам в посока с. Ломци, правоспособният водач И.Т. от гр. Разград при управление на товарен автомобил “Щайер-Дамлер” с разградска регистрация –фирмена собственост, при маневра изпреаврване на непрекъсната осова линия, забраняваща тази маневра, изпреварвайки колесен трактор “Т-150” с търговищка регистрацяи с прикачена цистерна - фирмена собственост, управляван от Н.Т. от гр. Попово, е допуснал пътно-транспортно произшествие, при което са нанесени занчителни материални щети на товарния автомобил. При извършената по надлежния ред – с техническо средство алкотест “”Дрегер”, проба на водачите за евентуално наличие на алкохол в кръвта им, такова не е установено. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

ЗАПОЧНАТИ БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

          На 31.07.2010 г. около 17 ч край гр. Търговище - на околовръстния път до разклона за гр. Разград, правоспособният водач Н.Н., на 29 год., от с. Коларово, обл. Силистра, управлявал товарен автомобил “Пежо-Боксер” със софийска регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в кръвта му 2,01 промила, установено по надлежния ред – с  техническо средство алкотест “Дрегер”.  Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Същият е задържан в РУ “Полиция” на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

 

 

          На 1.08.2010 г. около 0,46 ч в с. Кралево, община Търговище, неправоспособният М.И., на 21 год., от с. Стефан Стмболово, обл. В. Търново, управлявал лек автомобил “ВАЗ-2107” с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в кръвта му 1,31 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест “Дрегер”. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Същият е задържан в РУ “Полиция”- Търговище на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

 

РУ “Полиция” – Попово

 

          На 1.08.2010 г. в 01,15 ч на кръстовището на ул. “Драва” и ул. “България” е бил спрян за проверка лек автомобил “Опел Вектра” със софийска регистрация, управляван от правоспособния водач Д.Д., на 42 год., от гр. Попово. Установено е по надлежния ред – с техническо средство алкотест “Дрегер”, че водачът е управлявал МПС след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в кръвта му 1,45 промила. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ “Полиция” – Попово на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

 

 

1.08.2010 г.                       РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/