ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  2.08.2010 Г. ДО 8,30 Ч НА 3.08.2010 г.

 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

КРАЖБА

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

          На 8.02.2010 г. около 23 ч в гр. Търговище незвестен извършител е откраднал портмоне със сумата от 13 лв. от джоба на 64-годишен мъж от гр. Търговище. След проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия са установени и задържани извършителите на деянието – Ю.А., на 33 год., познат на полицията, и 21-годишната Д.А., и двамата от гр. Търговище. Задържани са в РУ “Полиция”-Търговище на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

 

 

 ХУЛИГАНСТВО

 

РУ “Полиция” – Омуртаг

 

          На 2.08.2010 г. около 17,30 ч в гр. Антоново в близост до ветеринарната лечебница 27-годишният Д.Д. от с. Градец, община Котел, 26-годишният С.Д., също от с. Градец, община Котел, и 31-годишният Т.Д. от гр. Антоново са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, като са унищожили задно панорамно стъкло на лек автомобил “Фолксваген Пасат” с търговищка регистрация, собственост на 50-годишен мъж от гр. Търговище, и са оказали съпротива на полицейски органи, изпълняващи служебните си задължения по опазване на обществения ред. Тримата са задържани  в РУ “Полиция” – Омуртаг на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

 

 

ОТ ОУ “ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА”

 

 

          През изминалото денонощие дежурният екип на управлението е реагирал на сигнал за наводнено вследствие на високи подпочвени води мазе в кланица в квартал на гр. Търговище. Помещението е  било отводнено. Реагирано е и на сигнал за излязъл извън първокласен път I-4/София-Варна/на изхода от гр. Търговище в посока гр. Шумен и паднал в дола лек автомобил “Фолксваген Голф” с плевенска регистрация, който е бил изтеглен.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.08.2010 г.                       РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/