ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  6.08.2010 Г. ДО 8,30 Ч НА 7.08.2010 г.

 

 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

КРАЖБИ

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

          На 6.08.2010 г. в гр. Търговище след проведени оперативно-издирвателни мероприятия са доведени: 22-годишният Г.Д., 21-годишният И.С., 20-годишният Б.Б., 19-годишният М.В. и 22-годишният Д.В., всички от гр. Търговище. Установено е, че те са извършители на кражба на 2 000 л дизелово гориво от специализиран товарен автомобил “МАН”/цистерна/ с търговищка регистрация-фирмена собственост,  който е бил паркиран в двора на бившето предприятие “Гарантстрой” в кв. “Въбел” на гр. Търговище. Деянието е извършено за времето от  19 ч на 25.07.2010 г. до 7,30 ч на 26.07.2010 г. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

РУ “Полиция” – Попово

 

На 7.08.2010 г. около 02,00 ч в с. Крепча, община Опака, от открит склад за съхранение на зърно е задържан в момент на извършване на кражба на около 50 кг зърно от пшеница О.О., на 38 год., от същото село. Зърното е собственост на мъж от с. Крепча. О.О. е задържан в РУ “Полиция” – Попово на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

 

 

          ПЪТНО-ТРАНСПОРТНО ПРОИЗШЕСТВИЕ

 

РУ “Полиция” – Търговище

          На 6.08.2010 г. около 10,50 ч в община Търговище – на първокласен път I-4/София – Варна/ - около км 213+400, правоспособната 54-годишна водачка С.К. от с. Бистрица, обл. София, управлявайки лек автомобил “Фиат Пунто” със софийска регистрация в посока гр. София - гр. Варна, не е съобразила скоростта на движение с релефа на пътя и интензивността на пътното движение, вследствие на което на ляв завой при наклон на спускане е изгубила контрол над управлението на автомобила, навлязла е в лентата за насрещно движение и е блъснала последователно движещите се там: лек автомобил “Шкода” с добричка регистрация, управляван от правоспособния водач Ф.Г., на 35 год., от гр. Добрич; и товарен автомобил “Фолксваген” с плевенска регистрация, управляван от правоспособния водач Н.Б., на 27 год., от с. Умаревци, обл. Ловеч. След ударите лекият автомобил “Фиат” е ударен странично от попътно движещ се лек автомобил “Форд” със софийска регистрация, управляван от 54-годишната правоспособна водачка И.С. от гр. Луковит.

В резултат от пътно-транспортното произшествие е пострадал возещият се на предна дясна седалка в лекия автомобил “Фиат” П.К., на 56 год., от с. Бистрица, обл. София, който е настанен в МБАЛ-Търговище с тежка черепно-мозъчна травма, с множество фрактури на гръден кош и дясна ръка, с опасност за живота. Всички участници в пътно-транспортното произшествие са били с поставени обезопасителни колани.

          По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7.08.2010 г.                       РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/