ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  7.08.2010 Г. ДО 8,30 Ч НА 8.08.2010 г.

 

 

КРИМИНАЛНИ ДЕЯНИЯ

 

КРАЖБА

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

          За времето от 00,30 ч до 04,00 ч на 7.08.2010 г. в землището на с. Подгорица, община Търговище – в местността “Шейтана”, неизвестен извършител чрез подбран или подправен ключ е отворил капачката на резервоара на багер “Каматсу”-фирмена собственост, и е извършил кражба на около 300 л дизелово гориво, и чрез взломяване на катинар на резервоар на товарен автомобил “Камаз” с търговищка регистрация-фирмена собственост, е извършил кражба на около 100 л дизелово гориво. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНО ПРОИЗШЕСТВИЕ

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

          На 6.08.2010 г. около 18,40 ч в община Търговище – на пътя между кв. “Бряг” и с. Съединение, правоспособният водач И.И., на 30 год., от гр. Търговище, управлявайки собствения си мотоциклет “Лонгжиа” с търговищка регистрация, не е съобразил скоростта на движение с релефа на пътя/остър ляв завой и наклон при спускане/, вследствие на което е изгубил контрол над управлението на мотопеда и е паднал извън пътното платно. Настанен е за наблюдение в МБАЛ-Търговище с контузна рана на главата.

 

 

 

ЗАПОЧНАТИ БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

 

РУ “Полиция” – Омуртаг

 

          На 7.08.2010 г. около 21,40 ч в гр. Антоново правоспособният водач С.М., на 30 год., от с. Илийно, община Омуртаг, управлявал личния си лек автомобил “Опел Кадет” след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в кръвта му 1,25 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест “Дрегер”. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ “Полиция”-Омуртаг на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

 

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

          На 7.08.2010 г. около 23,40 ч по ул. “Цар Симеон” в гр. Търговище правоспособният водач Р.Р., на 46 год., от гр. Търговище, управлявал собствения си лек автомобил “Фоллксваген Голф” с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в кръвта му 2,99 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест “Дрегер”. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Същият е задържан в РУ “Полиция”-Търговище на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8.08.2010 г.                       РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/