ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  8.08.2010 Г. ДО 8,30 Ч НА 9.08.2010 г.

 

 

КРИМИНАЛНИ ДЕЯНИЯ

 

РУ “Полиция” – Омуртаг

 

          На 8.08.2010 г. в 18,30 ч в с. Поройно, община Антоново, при извършена проверка на паркиран товарен автомобил “Мерцедес” с търговищка регистрация – собственост на 52-годишен мъж от гр. Омуртаг, е установено, че в същия се съхраняват 122 кашона цигари “Слимс Ракел” – ментол, от по 50 стека във всеки кашон, без акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

ОТ ОУ “ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА

 

          На 08.08.2010 г. в 13,06 ч. е  получен сигнал от ЕЕН 112 за обърнат товарен  камион с ремарке ”Скания” със старозагорска  регистрация, натоварен с жито,  на  първокласен път I-4 до изхода на гр. Търговище в посока гр. Шумен близо до завод ”Енерсис”. Товарът е бил разпилян по пътното платно, имало е теч и разлив на гориво. Дежурният екип на група ”Аварийно-спасителни дейности” в управлението с автомобили ”Роувър,” ,”УАЗ,” и влекач ”БКТ”  са спрели са теча на гориво и са разчистили пътя. Камионът е бил изправен и изтеглен на безопасно място с влекача и пътното платно е било освободено за движение. Движението е било регулирано от служители на сектор “Пътна полиция” в ОД на МВР-Търговище за периода, докато бъде пренатоварен товара.

 

 

9.08.2010 г.                       РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/