ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  19.08.2010 Г. ДО 8,30 Ч НА 20.08.2010 г.

 

 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

КРАЖБА

 

РУ “Полиция” – Попово

 

          За времето от 11.08.2010 г. до 19.08.2010 г. в с. Априлово, община Попово, неизвестен извършител е проникнал през неукрепена входна врата в частен дом и е извършил кражба на телевизор, телефон “Самсунг” и газов револвер “Ekol Vipel” – 5,5 мм. След проведените по “горещи следи” оперативно-издирвателни мероприятия е разкрит извършителят на деянието – 42-годишният Х.И. от същото село. Той е задържан в РУ “Полиция”-Попово на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

 

 

ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА

 

РУ “Полиция”-Търговище

 

          На 19.08.2010 г. около 05,00 ч в гр. Търговище – в паркова алея в кв. “Борово око”, неизвестен извършител е нанесъл побой на 27–годишен мъж от гр. Търговище. След проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е 21-годишният И.М. от същия град. В резултат на побоя потърпевшият е приет за лечение в МБАЛ-Търговище с двойна фрактура на лявата подбедрица без опасност за живота му. По случая е образувано досъдебно производство.

 

          На 19.08.2010 г. около 02,00 ч в дискотека в гр. Търговище неизвестен извършител след възникнал скандал е нанесъл удар в лицето на 26–годишен мъж от гр. Търговище, вследствие на което са му избити два зъба/долни централни резци/. След проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е М.М., на 27 год., от гр. Търговище. В РУ “Полиция”-Търговище се извършва проверка по случая.

 

 

 

 

ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ИНТЕЛЕКТУАЛНАТА СОБСТВЕНОСТ

 

РУ “Полиция”-Попово

 

          На 19.08.2010 г. в гр. Опака на сергия, разположена на провеждащия се там пазар, 26-годишният Т.Б. от гр. Бяла, обл. Русе, е продавал спортни стоки – 116 броя екипи и тениски с логото на фирмите “Адидас”, “Пума”, “Найк” и “Рийбок”, без съгласието на носителя на изключителното право на търговската марка за Република България, даващо му право да разпространява същите. Т.Б. не е представил документи за произхода на стоките.

 

 

          На 19.08.2010 г. около 11,30 ч в гр. Опака- на сергия, разположена на провеждащия се пазар, 41-годишният А.А. от гр. Търговище е продавал спортни стоки – 11 броя екипи и тениски с логото на фирмите “Адидас”, “Найк” и “Капа” без съгласието на носителя на изключителното право на търговската марка за Република България, даващо му право да разпространява същите. А.А. не е представил документи за произхода на стоките.

 

 

СЪОБЩЕНИЯ

 

ПОЖАР

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

          На 19.08.2010 г. около 22 ч в частен дом в кв. “Въбел” на гр. Търговище е възникнал пожар в паянтова постройка/склад за еко брикети/, при който са изгорели 8 кв м покривна конструкция и 400 кг еко брикети. Причината за възникване на произшествието е неправилно боравене с открит огън. Пожарът е погасен от един автомобил на РУ “ПБС”-Търговище. В резултат на действията на пожарникарите е спасена от запалавне намираща се в съседство къща.

 

 

 

ОТ ОУ “ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА”

 

       На 19.08.2010 г. в 17,19 ч е получен сигнал от ЕЕН 112, че на ул. »Опълченска» в гр. Търговище в таблото на електромер има рояк оси.  В резултат на намесата на дежурния екип на група «Аварийно-спасителни дейности» в управлението гнездото на осите е било унищожено с препарат.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20.08.2010 г.                     РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/