ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  22.08.2010 Г. ДО 8,30 Ч НА 23.08.2010 г.

 

 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

КРАЖБА НА МПС

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

          На 22.08.2010 г. около 11 ч в землището на с. Бистра, община Търговище, неизвестен извършител противозаконно е отнел лек автомобил “Волво” с търговищка регистрация, собственост на жена от гр. Търговище, паркиран до яз.” Съединение”. След проведените оперативно-издирвателни мероприятия автомобилът е бил намерен изоставен до третокласен път в землището на с. Съединение, община Търговище, с материални щети. Установен е извършителят на деянието – 11-годишно момче от с. Бистра. По случая е образувано досъдебно производство.

          Същото малолетно момче е извършител и на протовозаконно отнемане на лек автомобил “Пежо 106”, собственост на жена от гр. Търговище, който е бил паркиран до спортен комплекс “Н. Камов” на бул. “Цар Освободител” в гр. Търговище, извършено на 29.07.2010 г. Автомобилът бе намерен изоставен същия ден около 13 ч в местността “Аврамови лозя”/на изхода на гр. Търговище за гр. Шумен/. Малолетният извършител бе настанен настанен в Кризисния център на Комплекса за социални услуги в гр. Търговище, откъдето е бил пуснат в отпуск за почивните дни.

 

 

 

КРИМИНАЛНИ ДЕЯНИЯ

 

ГРАБЕЖ

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

          На 23.08.2010 г. около 01,25 ч в компютърна зала в гр. Търговище неизвестен извършител чрез заплаха с пистолет – неустановена марка и модел, е отнел от администратора на залата сумата от 70 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

ЗАПОЧНАТИ БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

          На 22.082010 г. около 22,30 ч в с. В. Левски, община Търговище, по първокласен път I-4/София-Варна/ правоспособният водач Д.М., на 35 год., от с. Буховци, община Търговище, управлявал лек автомобил “Мерцедес Вито” с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в кръвта му 1,93 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест “Дрегер”. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Същият е задържан в РУ “Полиция”-Търговище на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23.08.2010 г.                     РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                     /А. Кръстева/