ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  23.08.2010 Г. ДО 8,30 Ч НА 24.08.2010 г.

 

 

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

 

РУ “Полиция” – Омуртаг

 

          На 24.08.2010 г. около 01,30 ч на първокласен път I-4/София-Варна/, км 184+350 в посока гр. Антоново – гр. Омуртаг, след десен завой на прав участък на пътя преди с. Ястребино, община Антоново, неправоспособният водач И.Х., на 20 год., от с. Илийно, община Омуртаг, при управление на лек автомобил “BMW” с търговищка регистрация е изгубил контрол над управлението на автомобила, който се е блъснал челно в крайпътно дърво. На автомобила са нанесени значителни материални щети. И.Х. е приет за лечение в МБАЛ-Търговище без опасност за живота, с фрактура на десен крак. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

РУ “Полиция” – Попово

 

          На 23.08.2010 г. около 12,50 ч в с. Славяново, община Попово, на ул. “Ив. Стоянов”, от преминаващ товарен автомобил “Камаз” с търговищка регистрация – фирмена собственост, управляван от правоспособния водач Р.Р. от гр. Попово, е излетял обръч на гума и е причинил фрактура на лява подмишница на 70-годишна пешеходка от същото село. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

          На 23.08.2010 г. около 21,20 ч е възникнало пътно-транспортно произшествие на път III-202, км 46+100 – между с. Крепча, община Опака, и с. Г. Абланово, община Опака, като 10-годишен неправоспособен водач от гр. Опака е изгубил контрол над управлявания от него мотоциклет “ИЖ” с търговищка регистрация, и е паднал на платното. Вследствие на произшествието момчето е с охлузни рани по лицето и тялото, а возещият се 48-годишен негов баща Ю.М. е с черепно-мозъчна травма и опасност за живота. Двамата пострадали са приети за лечение в МБАЛ-Търговище, където сутринта на 24.08.2010 г. бащата е починал. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

          На 23.08.2010 г. около 18,40 ч в гр. Търговище по път извън републиканската пътна мрежа, започващ от кръстовище с път II-49 в посока към ЕАД “Тракия Глас България”, правоспособният водач М.М., на 20 год., от гр. Търговище, управлявайки собствения си лек автомобил “Опел Тигра” с търговищка регистрация с несъобразена с пътните условия скорост, при навлизане в дясна крива е изгубил контрол над управлението на автомобила, който се е завъртял, навлязъл е в лентата за насрещно движение и се е блъснал с предна лява врата в седлови влекач “Волво” с търговищка регистрация и прикачено към него полуремарке с търговищка регистрация – фирмена собственост, управляван от С.А., на 27 год., от гр. Търговище. Вследствие на удара водачът на лекия автомобил и возещ се на предна дясна седалка 20-годишен мъж са починали на място. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

СЪОБЩЕНИЯ

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

          На 23.08.2010 г. около 21,35 ч в промишлената зона на гр. Търговище – в двора на фирма за производство на еко брикети, е възникнал пожар, при който са изгорели около 1000 кг еко брикети. Причина за възникването му – самозапалване вследствие на високата температура при обработката на брикетите. Пожарът е погасен от един автомобил на РУ “ПБС” – Търговище.

 

 

          На 23.08.2010 г. около 20 ч в с. Драгановец, община Търговище, 49-годишният К.М. управлявал мотоциклет “Кавазаки Нинджа” с търговищка регистрация, без да притежава необходимата категория “А”. Движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, същият е изгубил контрол над управлението на мотоциклета, блъснал се е в левия бордюр и е паднал извън пътя, вследствие на което е получил фрактури на двете ръце. Настанен е в МБАЛ-Търговище за лечение без опасност за живота му.

 

 

 

ЗАПОЧНАТИ БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

 

РУ “Полиция” – Попово

 

          На 23.08.2010 г. около 01,20 ч в гр. Попово близо до ж.п. гарата при извършена полицейска проверка на лек автомобил “Фолксваген Голф” с разградска регистрация, управляван от 21-годишния А.Т. от с. Светлен, община Попово, е установено, че същият управлява МПС, без да притежава свидетелство за управление на МПС, след като в едногодишен срок е наказван по административен ред за същото нарушение с влязло в сила наказателно постановление.

 

 

          На 20.08.2010 г. около 22,33 ч на път III-204 в посока с. Кардам, община Попово, при проверка на лек автомобил “Фолксваген Голф” с варненска регистрация е установено, че 19-годишният Х.Х. от с. Кардам управлява МПС, без да притежава свидетелство за управление на МПС, след като в едногодишен срок е наказван по административен ред за същото нарушение с влязло в сила наказателно постановление.

 

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

          На 23.08.2010 г. около 13,50 ч по ул. “П.Р. Славейков” в гр. Търговище правоспособният водач Д.Д., на 70 год., от с. Алваново, община Търговище, управлявал собствения си лек автомобил “Опел Астра” с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в кръвта му 2,55 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест “Дрегер”. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ “Полиция”-Търговище на основание чл,. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24.08.2010 г.                     РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР: /п./

Гр. Търговище                                                                     /А. Кръстева/