ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  28.08.2010 Г. ДО 8,30 Ч НА 29.08.2010 г.

 

 

 

 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

УБИЙСТВО

РУ „Полиция” – Попово

 

На 28.08.2010 г. около 16 ч в землището на гр. Попово – на  източния бряг на язовир „Каваците”, след възникнал скандал 51-годишният П.П. от гр. Попово умишлено е умъртвил 41-годишния Н.С. от същия град, нанасяйки му с нож прободна рана в областта на гърба. Н.С. е починал при транспортирането му до МБАЛ-Попово. Трупът е приведен в МБАЛ-Попово за аутопсия.

След проведени бързи оперативно-издирвателни мероприятия за около половин час след извършване на престъплението извършителят му е задържан. Установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер” е, че съдържанието на алкохол в кръвта му е 1,07 промила. П.П. е задържан в РУ „Полиция”-Попово на основание чл. 63, ал.1, т.1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 115 от НК.

 

 

КРИМИНАЛНИ ДЕЯНИЯ

 

КРАЖБА

 

РУ „Полиция” – Попово

 

         За времето от 21.08.2010 г. до 8,30 ч на 28.08.2010 г. в с. Ковачевец, община Попово, неизвестен извършител е проникнал във фуражомелка – кооперативна собственост, и е извършил кражба на контролно ел. табло и около 10 м меден проводник. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНО ПРОИЗШЕСТВИЕ

 

РУ „Полиция” – Попово

 

         На 28.08.2010 г. около 13,10 ч на междуселски път от с. Зараево, община Попово, за с. Козица, община Попово, правоспособната водачка В.С., на 42 год., от гр. Попово, при управление на лек автомобил „Фолксваген Поло” е нарушила правилата за движение и е изгубила е контрол над управлението на автомобила, който се с блъснал в насрещно движещ се автомобил „Фолксваген Голф” с търговищка регистрация, управляван от правоспособния водач П.П., на 34 год., от гр. Попово, в резултат на което П.П. е настанен в МБАЛ-Търговище с фрактура на тазобедрената кост. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29.08.2010 г.                             РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР:/п./

Гр. Търговище                                                                             /А. Кръстева/