ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  2.09.2010 Г. ДО 8,30 Ч НА 3.09.2010 г.

 

 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

ГРАБЕЖ

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

          На 2.09.2010 г. около 17,15 ч на бул. “Цар Освободител” в гр. Търговище три неизвестени лица спрели 13-годишно момче от гр. Търговище, вкарали го в неизвестен модел лек автомобил и му отнели чрез използване на заплаха сумата от 5 лева. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия в РУ “Полиция”-Търговище са доведени 18-годишният И.А. и 16-годишен непълнолетен младеж, и двамата от гр. Търговище. Установено е, че те в съучастие със 17-годишен младеж от с. Българаново, община Омуртаг, са извършители на гореспоменатото деяние чрез използване на лек автомобил “Фолксваген Голф” с търговищка регистрация. И.А. и 16-годишният младеж са задържани в РУ “Полиция”-Търговище на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР. В РУ “Полиция”-Търговище се извършва проверка по случая.

 

 

 

ДРУГИ

 

РУ “Полиция” – Омуртаг

 

          На 2.09.2010 г. в с. Изворово, община Антоново, при извършена проверка в двор на частен дом, собственост на 69-годишна жена, са установени засяти 92 броя растения с обща зелена маса 71,250 кг, отговарящи при полеви наркотест на канабис. По случая е образувано досъдебно производство.

 

СЪОБЩЕНИЯ

 

ПОЖАР

 

РУ “Полиция”-Търговище

 

          На 2.09.2010 г. около 14,10 ч по бул. “Тр. Китанчев” в гр. Търговище по посока на бул. “Ал Стамболийски” по време на движение се е самозапалил лек автомобил “Ауди 80” с търговищка регистрация, управляван от 18-годишния Р.Г. от същия град, собственост на друг мъж от гр. Търговище. В резултат на пожара са изгорели арматурното табло и тапицерията на автомобила. Причина за възникване на произшествието – късо съединение в ел. инсталацията. Пожарът е погасен от един автомобил на РУ “ПБС”-Търговище.

 

 

ДРУГИ

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

          На 2.09.2010 г. около 8,30 ч в производствено помещение на фирма в гр. Търговище при работа с месомелачка 34-годишна жена от гр. Омуртаг се е самонаранила, като си е отрязала първа фаланга на показалец на дясна ръка. След оказана й медицинска помощ в МБАЛ-Търговище същата е освободена за домашно лечение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.09.2010 г.                        РЕГИОНАЛЕН ГОВОРИТЕЛ НА МВР:/п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/