ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  28.09.2010 Г. ДО 8,30 Ч НА 29.09.2010 г.

 

 

            РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

РУ “Полиция” – Попово

 

          На 28.09.2010г., след проведении издирвателни мероприятия и процесуалноследствени действия е разкрит извършителя на следните кражби:

- Кражба на меден казан за изваряване на ракия и 40 литра домашна ракия от необитаем дом в с.Медовина, общ.Попово, собственост на П.К. от гр.Попово.

- Кражба на велосипед марка "Крос Вендетта", собственост на П.П. от с.Бракница, общ. Попово.

- Кражба на велосипед марка "Кросер", собственост на К.М. от гр. Горна оряховица.

- Кражба на моторен трион марка "Маккулош" от лек автомобил "Сеат Толедо", в с.Бракница, общ. Попово.

       Извършител на деянията е криминално проявеният Д.Д. от гр. Стражица на 26 години. По случаите в РУП – Попово са образувани досъдебни производства.

 

КРИМИНАЛНИ ДЕЯНИЯ

 

КРАЖБИ НА ВЕЩИ И ЧАСТИ ОТ МПС

РУ “Полиция” – Попово

         

За времето от 14.00ч. до 14.30ч. на 28.09.2010г. в гр.Попово на бул."България", неизвестен извършител е извършил кражба от  незаключен, паркиран товарен автомобил марка "Мерцедес спринтер " – фирмена собственост, на 228 стека цигари от различни марки на обща  стойност около 9000лв. По случая в РУП – Попово е образувано досъдебно производство.

ЗАПОЧНАТИ БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

На 29.09.2010г. около 00.10 часа в гр.Търговище по ул."Петлешков", правоспособният водач, П.М. на 37 години от гр.Търговище, управлява лек автомобил марка "Рено Лагуна", след употреба на алкохол установено с техническо средство, което е отчело 2,33 промила алкохол в кръвта. На водача е взета кръвна проба.  По случая в РУП - Търговище е образувано ДП.  

 

           РУ “Полиция” – Търговище

 

На 28.09.2010г. около 21.50 часа на пътя между с.Вардун и с.Черковна, общ.Търговище неправоспособният Ф.И. на 29 години от с.Търновца, общ.Търговище, управлява лек автомобил марка "Форд Ескорт", след употреба на алкохол установено с техническо средство, което е отчело 1,24 промила алкохол в кръвта. На водача е взета кръвна проба.  По случая в РУП - Търговище е образувано ДП.  

 

                       РУ “Полиция” – Търговище

          

На 29.09.2010г. около 00.15 часа в гр.Търговище по ул."Скопие" неправоспособният Х.Г. на 20 години от гр.Търговище, управлява лек автомобил марка "Опел Астра", след употреба на алкохол установено с техническо средство, което е отчело 1,75 промила алкохол в кръвта. На водача е взета кръвна проба.  По случая в РУП - Търговище е образувано ДП.  

 

ПЪТНО ТРАНСПОРТНИ ПРОИШЕСТВИЯ

 

                         РУ “Полиция” – Омуртаг

 

    На 28.09.2010г. около 17.30 часа на първокласен път I-4, София-Варна е възникнало ПТП между л.а. "Рено Меган Сценик" с добричка регистрация, управляван от правоспособният водач Г.Д. на 33 години  от гр.Добрич и л.а. "Фиат Мареа" с великотърновска регистрация  управляван от правоспособният водач И.Й. на 27 години от гр.Варна. Водачът Г.Д. се е движила в посока гр.Варна - гр.София, като при движение с несъобразена скорост  в зоната на десен завой е навлязла в насрещната лента за движение при наличие на непрекъсната хоризонтална маркировка и се блъска челно в насрещно движещ се л.а. "Фиат Мареа". В резултат на настъпилото ПТП на място са починали водачите и на двата автомобила. И двамата водачи са ползвали обезопасителни колани. По случая в РУП - Омуртаг е образувано ДП.  

 

                                                                                РУ “Полиция” – Попово

 

На  28.09.2010г.  около  18.00 часа  в  с.Светлен,  общ.Попово  в  близост до училището е настъпило ПТП между движещия  се  с  ролери  по пътното платно в посока с.Априлово К.С. на 10 години от с.Светлен  и   товарен  автомобил  "Ифа", управляван от правоспособният 57 годишен водач К.П. от  с.Светлен, при  което младежът се удря в задна  лява гума на спрелия преди удара товарен автомобил. Същия е  настанен в МБАЛ - Ппопово със счупена лява подбедрица и комоцио. По случая в РУП - Попово е образувано ДП.  

 

 

 

 

 

29.09.2010 г.                                                    ИЗГОТВИЛ:/п./

гр. Търговище                                                                      / Т. Лазаров /