ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  29.09.2010 Г. ДО 8,30 Ч НА 30.09.2010 г.

 

 

            РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

РУ “Полиция” – Омуртаг

 

КРАЖБИ

 

На 29.09.2010г. в РУП – Омуртаг, след проведените издирвателни мероприятия и процесуално - следствени действия е установен извършителя на кражба на мъжка чантичка, съдържаща документи, сумата от 2000лв. и мобилен телефон "Самсунг 600" от офис в с.Беломорци, общ.Омуртаг, собственост на И.Е. от гр.Омуртаг. Това е лицето С.П. на 35 години от с.Беломорци. По случая в РУП – Омуртаг е образувано досъдебно производство.

 

КРИМИНАЛНИ ДЕЯНИЯ

 

ЗАПОЧНАТИ БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

 

РУ “Полиция” – Омуртаг

 

На 30.09.2010г. около 02.25 часа в гр.Омуртаг, по улица "Христо Ботев"  неправоспособният водач А.Д. на 24 години от с.Остра могила, общ.Котел, управлява мотоциклет "ИЖ", без регистрационен номер, след употреба на алкохол, установено с техническо средство, което е отчело 2,04 промила алкохол в кръвта. По случая в РУП - Омуртаг е образувано ДП.  

 

           РУ “Полиция” – Търговище

 

На 29.09.2010г. около 23.00ч. в гр.Търговище по ПП, I-4 пред сградата на КАТ - Търговище, правоспособният водач А.А. на 32 години от с.Любичево, обл.Търговище, управлява л.а. "Хонда Сивик" след употреба на алкохол, установено с техническо средство, което е отчело 1,27 промила алкохол в кръвта. По случая в РУП - Търговище е образувано ДП.    

 

ПЪТНО ТРАНСПОРТНИ ПРОИШЕСТВИЯ

 

                       РУ “Полиция” – Търговище

 

 На 29.09.2010г. около 14.45ч. по ПП I-4 в местността "Боаза", правоспособният водач М.Ч. на 29 години от с.Разбойна, общ.Търговище, управлявайки товарен автомобил "Фолксваген Транспортер" фирмена собственост не съобразява скоростта си на движение с релефа и състоянието на пътя /мокра и хлъзгава пътна настилка/ в следствие на което излизайки от десен завой, губи контрол над автомобила, навлиза в лентата за насрещно движение и удря движещите се в нея товарен автомобил "Ситроен" и товарен автомобил "Мерцедес". В следствие на ПТП на автомобилите са нанесени значителни имуществени вреди. По случая в РУП - Търговище е образувано ДП.     

 

 

 

 

 

30.09.2010 г.                                                    ИЗГОТВИЛ:/п./

гр. Търговище                                                                      / Т. Лазаров /