ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА 16.10.2010 Г. ДО 8,30 Ч НА 17.10.2010 г.

 

 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

КРАЖБА

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

          На 16.10.2001 г. около 13,40 ч в гр. Търговище – в магазин, намиращ  се на базар “Лора” на ул. “Цар Симеон”, неизвестен извършител е извършил кражба на оставена без надзор найлонова торба с хранителни продукти, собственост на жена от с. Стража, община Търговище. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия в РУ “Полиция”-Търговище е доведен 54-годишният С.А. от с. Стража, община Търговище, за когото е установено, че е извършител на деянието.

 

 

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

 

РУ “Полиция” – Омуртаг

 

          На 16.10.20100 г. около 18 ч на второкласен път II-48, км 8,641 – на отбивката за с. Веренци, община Омуртаг, 36-годишният правоспособен водач Ш.К., гражданин на Република Турция, при управление на собствения си лек автомобил “Мерцедес” на прав участък е предизвикал пътно-транспортно произшествие, като се е блъснал в правомерно движещ се лек автомобил “BMW” с търговищка регистрация, собственост и управляван от неправоспособния водач И.М., на 24 год., от с. Веренци, община Омуртаг. На двата автомобила са причинени значителни имуществени щети. По случая е образувано досъдебно производство.

 

СЪОБЩЕНИЯ

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

ПОЖАР

 

 

          На 16.10.2010 г. около 12 ч в жилищен блок в кв. “Запад” на гр. Търговище е възникнал пожар, вследствие на който е обгоряла облепената с дунапрен и кожа входна врата на апартамента, собственост на 60-годишна жена от същия град. Причините за възникване на произшествието са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

ЗАПОЧНАТИ БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

 

РУ “Полиция” – Омуртаг

 

          На 16.10.2010 г. около 23,25 ч по ул. “Тузлушки герой” в гр. Антоново правоспособният водач Г.А., на 31 год., от с. Старчище, община Антоново, управлявал лек автомобил “Рено 19” с шуменска регистрация, собственост на мъж от гр. Каолиново, след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в кръвта му 1,77 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест “Дрегер” Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17.10.2010 г.                      ГОВОРИТЕЛ НА ОД МВР-ТЪРГОВИЩЕ:

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/