ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  18.10.2010 Г. ДО 8,30 Ч НА 19.10.2010 г.

 

 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

 КРАЖБИ

РУ “Полиция” – Попово

 

На 17 срещу 18.10.2010 г. в с. Манастирца, община Попово, неизвестен извършител чрез взлом на входна врата е проникнал в необитаем дом – собственост на жена от гр. Попово, и е извършил кражба на лозопръскачка, 4 съда от цветни метали, алуминиеви тенджери, брави и инструменти. След проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършители на деянието са: Г.М., на 18 год., от гр. Стражица; М.И., на 27 год., от гр. Златарица,  17-годишен младеж от с. Асеново, общ. Стражица, и 16-годишен младеж от гр. Стражица.

 

 

На 18.10.2010 г. в с. Априлово, община Попово, след проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на кражба на 20 м меден ел. проводник от нефунциониращото основно училище в селото. Извършител на деянието е 29-годишният С. М. от същото село.

 

 

КРИМИНАЛНИ ДЕЯНИЯ

 

КРАЖБИ

 

РУ “Полиция” – Попово

 

          На 17 срещу 18.10.2010 г. в с. Светлен, община Попово, неизвестен извършител е извършил кражба на метална конструкция/част от транспортна лента/ от открит склад-фирмена собственост, намиращ се в землището на селото.

 

          РУ “Полиция” – Омуртаг

 

          За времето от 14,30 до 14,40 ч в с. Кьосевци, община Антоново, на паркинга на бензиностанция неизвестен извършител е извършил кражба на сумата от 5200 лв. от незаключен газовоз – товарен автомобил “Мерцедес” със софийска регистрация – фирмена собственост. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

 

РУ “Полиция” – Попово

 

          На 18.10.2010 г. около 16,45 ч на път III-204, км 19+682 – на изхода на с. Ломци, община Попово, в посока гр. Разград, при управление на тоаврен автомобил “МАН” с варненска регистрация с прикачени две ремаркета – фирмена собственост, правоспособният водач И.Г., на 53 год., от гр. Свищов, е изгубил контрол над управлението на автомобила, който е навлязъл в насрещното движение и се е преобърнал през моста в реката. В резултат на пътния инцидент на товарния автомобил са нанесени значителни материални щети. При извършената по надлежния ред проверка – с техническо средство алкотест “Дрегер”, за евентуално наличие на алкохол в кръвта на водача токова не е установено. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

ЗАПОЧНАТИ БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

 

РУ “Полиция” – Омуртаг

 

          На 16.10.2010 г. около 20,50 ч  по ул. “Тунджа” в гр. Омуртаг неправоспособният водач О.С., на 22 год., от същия град, управлявал лек автомобил “Рено Еспейс” със софийска регистрация, собственост на мъж от гр. София, без да притежава свидетелство за управление на МПС, след като е наказван за същото деяние в едногодишен срок по административен ред с влязло в сила наказателно постановление.

 

 

          На 16.10.2010 г. около 17,30 ч на второкласен път II-48 – на разклона за с. Веренци, община Омуртаг, неправоспособният водач Н.М., на 24 год., от същото село, управлявал личния си лек автомобил “BMW”, без да притежава свидетелство за управление на МПС, след като е наказван за същото деяние в едногодишен срок по административен ред с влязло в сила наказателно постановление.

 

 

РУ “Полиция” – Попово

 

          На 19.10.2010 г. в 00,06 ч по ул. “Раковски” в  гр. Попово правоспособният водач П.Д., на 29 год., от същия град, управлявал лек автомобил ”Форд Ескорт” с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с  концентрация на алкохол в кръвта му 1,71 промила, установено по надлежния ред – с  техническо средство алкотест “Дрегер”. На водача е взета е кръвна проба за химическо изследване. Същият е задържан в РУ “Полиция” – Попово на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19.10.2010 г.                      ГОВОРИТЕЛ НА ОД МВР-ТЪРГОВИЩЕ:

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/