ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  1.11.2010 Г. ДО 8,30 Ч НА 2.11.2010 г.

 

 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 

КРАЖБА

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

          За времето от 10 ч на 30.10.2010 г. до 7,30 ч на 1.11.2010 г. в гр. Търговище неизвестен извършител е проникнал през неукрепен прозорец в нефункциониращото начално училище “А. Каралийчев”, и от обособено като склад помещение е извършил кражба на работен инвентар – светлоотразителни жилетки, собственост на община Търговище. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия в РУ “Полиция” – Търговище са доведени трима непълнолетни – двама на 14 и един – на 15 год., и малолетно 13-годишно момче, всички ученици в гр. Търговище, за които е установено, че са извършители на деянието. По случая работят инпектори от “Детска педагогическа стая”.

 

 

 

ДРУГИ

РУ “Полиция” – Попово

 

          На 30.10.2010 г. около 20 ч на улица в гр. Попово е направен опит за палеж на селскостопанска постраока – собственост на 86-годишна жена от града. Деянието е останало недовършено. След проведените в РУ “Полиция” – Попово издирвателни меропрития са установени извършителите му – 18-годишният М.Д. и 13-годишно малолетно момче, и двамата от същия град. Двамата са се опитвали да запалят бала със слама отстрани до постройката. Бил е подаден сигнал по полицията и реализирането на деянието им е било осуетено.

 

КРИМИНАЛНИ ДЕЯНИЯ

 

КРАЖБА

РУ “Полиция” – Търговище

 

          На 1.11.2010 г. за времето от 10 ч  до 19 ч в кв. “Бряг” на гр. Търговище неизвестен извършител е проникнал през нмеукрепен прозорец в частен дом и е извършил кражба на преносим компютър, мобилен телефон и музикален усилвател. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

ЗАПОЧНАТИ БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

          На 1.11.2010 г. около 22 ч в гр. Търговище – на кръстовището на бул. “Тр. Китанчев” и ул. “Трети март”, правоспособният водач Д.А., на 19 год., от с. Надарево, община Търговище, управлявал лек автомобил “Пежо 306” с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с  концентрация на алкохол в  кръвта му 1,73 промила, установено по надлежния ред – с  техническо средство алкотест “Дрегер”. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Същият е задържан в РУ “Полиция”-Търговище на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

 

 

          На 2.11.2010 г. около 01,40 ч по бул. “Ал. Стамболийски” в гр. Търговище правоспособният водач К.Н., на 29 год., от гр. Търговище, управлявал лек автомобил “BMW” с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в  кръвта му 1,81 промила, установенио по надлежния ред – с техническо средство алкотест “Дрегер”. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Същият е задържан в РУ “Полиция”-Търговище на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

 

 

РУ “Полиция” – Омуртаг

 

          На 2.11.2010 г. около 00,30 ч на ул. “Раковска” в  гр. Омуртаг правоспособният водач Н.Ч., на 27 год., от с. Врани кон, община Омуртаг, управлявал личния си лек автомобил “Рено Трафик” с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в кръвта му 1,66 промила, установено по надлежния ред -  с техническо средство алкотест “Дрегер”. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Същият е задържан в РУ “Полиция”-Омуртаг на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.11.2010 г.                 ГОВОРИТЕЛ НА ОД МВР-ТЪРГОВИЩЕ: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/