ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

 

 

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, ОБСЛУЖВАНА ОТ ДИРЕКЦИЯТА, ЗА ВРЕМЕТО ОТ 8,30 Ч НА  6.11.2010 Г. ДО 8,30 Ч НА 7.11.2010 г.

 

 

КРИМИНАЛНИ ДЕЯНИЯ

 

КРАЖБА

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

          За времето от 13 до 18,30 ч на 5.11.2010 г. в гр. Търговище неизвестен извършител чрез счупване на патрон на входна врата е проникнал в частен дом и е извършил кражба на златни накити с общо тегло около 4 г.

 

 

ЗАПОЧНАТИ БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

 

РУ “Полиция” – Омуртаг

 

          На 6.11.2010 г. около 21,50 ч по ул.”Цар Освободител” в гр. Омуртаг правоспособният водач Т.Р., на 30 год., от същия град, управлявал личния си лек автомобил “Опел Астра” с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с  концентрация на алкохол в кръвта му 1,30 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест “Дрегер”. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ “Полиция”-Омуртаг на основаниие чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.

 

 

РУ “Полиция” – Търговище

 

          На 6.11.2010 г. около 16,30 ч в с. Буховци, община Търговище – до гробищния парк, правоспособният водач А.А., на 29 год., от с. Буховци, община Търговище, управлявал лек автомобил “Ситроен Ксантия” с търговищка регистрация с несъобразена с релефа на местността скорост и е изгубил е контрол над управлението на автомобила, който се е преобърнал извън пътното платно. При проверка по надлежния ред – с техническо средство алкотест “Дрегер”, е установено, че водачът е управлявал автомобила след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в кръвта му 2,43 промила, установено по надлежния ред – с  техническо средство алкотест “Дрегер”. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Същият е настанен в МБАЛ-Търговище за наблюдение, без опасност за живота му.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7.11.2010 г.                 ГОВОРИТЕЛ НА ОД МВР-ТЪРГОВИЩЕ: /п./

Гр. Търговище                                                                      /А. Кръстева/